Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Lamborghini γιορτάζει «νταμπλ» παραγωγής με 7.000 Aventador και 9.000 Huracan

Η Lamborghini γιορτάζει «νταμπλ» παραγωγής με 7.000 Aventador και 9.000 Huracan

Η Lamborghini κατέκτησε δύο νέα ορόσημα παραγωγής για δύο μοντέλα της, την Aventador και την Huracan με την τελευταία να εμφανίζει μάλιστα μια ιδιαίτερη δυναμική η οποία σύντομα θα την καταστήσει ως το δημοφιλέστερο μοντέλο της ιταλικής φίρμας.

H ιταλική φίρμα από την Μπολόνια γιόρτασε δύο σημαντικά ορόσημα παραγωγής καθώς, όπως ανακοίνωσε, η Huracan έφτασε τις 9.000 μονάδες και η Aventador τις 7.000 μονάδες παραγωγής.

Ξεκινώντας από την «αρχαιότερη» Aventador η οποία ξεκίνησε την εμπορική της πορεία πριν έξι χρόνια, το αυτοκίνητο ορόσημο ήταν μια έκδοση Roadster S σε μεταλλική γκρι απόχρωση Grigio Adamas και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει προορισμό τις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή της πιο πρόσφατης Huracan η οποία πρωτοδιατέθηκε πριν τρία χρόνια, το ορόσημο των 9.000 μονάδων σημαίνει ότι σύντομα θα πάρει την θέση της Gallardo η οποία θεωρείται μέχρι σήμερα το διαχρονικά δημοφιλέστερο μοντέλο της Lamborghini έχοντας καταγράψει πωλήσεις 14.000 μονάδων σε διάστημα 11 ετών.

Το νέο ρεκόρ της Huracan ως του νέου δημοφιλέστερου μοντέλου της φίρμας δείχνει δε ακόμα πιο κοντά αν αναλογιστεί κανείς ότι η μικρή Lamborghini ξεπέρασε τον αριθμό των 8.000 μονάδων μόλις πριν πέντε μήνες.

Για την ιστορία, το αυτοκίνητο ορόσημο στην περίπτωση της Huracan ήταν μια χρώματος μπλε (Blue Nethuns) η οποία προορίζεται για ιδιοκτήτη στο Ντουμπάι.

Ανεξαρτήτως των επιδόσεων της Huracan και Aventador, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη στρατηγική που έχει χαράξει η ιταλική φίρμα, η παραγωγή –και οι πωλήσεις της- της αναμένεται να διπλασιαστούν με την προσθήκη του SUV Urus εξ ου και προσφάτως αύξησε τη δυναμικότητα του εργοστασίου της στην Sant Agata.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το Urus θα προστεθεί στις γραμμές παραγωγής από την νέα χρονιά και ο αρχικός προγραμματισμός έχει προσδιορίσει την παραγωγή του σε 1.000 μονάδες για την πρώτη χρονιά, μέγεθος το οποίο θα αυξηθεί στις 3.500 μονάδες από το 2019 καθώς το νέο SUV θα προσμετρά για το ήμισυ των πωλήσεων της ιταλικής φίρμας.

auto.in.gr

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024