Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Kodiaq GT και μικρό SUV στα σχέδια της Skoda

Kodiaq GT και μικρό SUV στα σχέδια της Skoda

Η coupe SUV έκδοση του Kodiaq παίρνει εισιτήριο για το 2019 και μαζί της ένα μικρό SUV το οποίο θα πάρει μια θέση στην γκάμα της τσεχικής φίρμας.

To ότι η Skoda μελετά το ενδεχόμενο κατασκευής μιας νέας έκδοσης αμαξώματος με coupe επιρροές και πιο σπορ DNA, για το Kodiaq δεν αποτελεί «μυστικό» μιας και η τσεχική φίρμα έχει ήδη παρουσιάσει ένα αντίστοιχο πρωτότυπο.

Αυτό που δεν ήταν ωστόσο γνωστό ήταν το κατά πόσο τελικά η νέα έκδοση του Kodiaq θα έπαιρνε το πράσινο φως για την παραγωγή καθώς και το χρονοδιάγραμμά της.

Η απάντηση ήρθε από μια εταιρική παρουσίαση στην Κίνα, απ’ όπου η Skoda ανακοίνωσε ότι το coupe SUV αναμένεται το 2019 καθώς και ότι θα ονομάζεται Kodiaq GT.

Ή επιλογή της συγκεκριμένης ονομασίας θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια πρόθεση της Skoda να δώσει ένα πιο σπορ χαρακτήρα στην νέα έκδοση συνεπικουρούμενων των coupe επιρροών, αλλά και μιας σειράς από ενδεχόμενες τροποποιήσεις σε πλαίσιο και ανάρτηση οι οποίες θα συμβάλλουν σε περισσότερο δυναμισμό.

Στο ίδιο πλαίσιο κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η νέα coupe SUV έκδοση, Kodiaq GT να περιοριστεί στην πενταθέσια έκδοση αμαξώματος του μοντέλου. Σε κάθε περίπτωση, δεδομένο θα πρέπει να θεωρηθεί ότι το νέο SUV θα μοιραστεί πολλά από τα στοιχεία του με το ήδη γνωστό Kodiaq, έχοντας αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική και προσφέροντας τους ίδιους συνδυασμούς μηχανικών συνόλων και τετρακίνησης.

Αν και σίγουρα δεν θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει έκπληξη την έλευση της νέας έκδοσης αμαξώματος για το Kodiaq, δεν ισχύει το ίδιο και για την παρουσία ενός ακόμα SUV στην γκάμα της Skoda έως το τέλος του 2019 όπως προκύπτει από το διάγραμμα της εταιρικής παρουσίασης της τσεχικής φίρμας.

Ο λόγος για ένα μικρό SUV το οποίο θα έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με το Polo και θα προστεθεί στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία. Εξάλλου, η Skoda δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα που υπαγόρευσε την παρουσία του Arona στην γκάμα της ομόσταυλής Seat αλλά και ενός νέου αντίστοιχου μοντέλου που ετοιμάζει η VW.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024