Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Plug-in υβριδικό προοιωνίζεται το μέλλον για την Skoda Fabia RS

Plug-in υβριδικό προοιωνίζεται το μέλλον για την Skoda Fabia RS

Η νέα γενιά της Fabia αναμένεται να επιφυλάσσει και plug-in υβριδικές εκδόσεις και μάλιστα επιδόσεων μιας και το VW Group σχεδιάζει να λανσάρει μια σειρά αντίστοιχων εκδόσεων με plug-in υβριδική τεχνολογία οι οποίες θα λειτουργήσουν ως «κράχτης» για τα ηλεκτροκίνητα σχέδιά της.

Ο όμιλος VW έχει ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι στοχεύει στην πρώτη θέση της αγοράς ηλεκτροκίνητων, λανσάροντας 30 ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2025.

Πριν ωστόσο ξεδιπλώσει τα αμιγώς ηλεκτρικά σχέδιά του, θα προηγηθεί μια σειρά από plug-in υβριδικές εκδόσεις οι οποίες σύμφωνα με τις συνήθειες του γερμανικού ομίλου θα βρουν διέξοδο σε πολλές από τις ευρείας αποδοχής φίρμες που στεγάζει.

Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να καταστήσει πιο ελκυστικές τις plug-in υβριδικές εκδόσεις στη συνείδηση του κοινού μετατρέποντάς τις ως ενός είδους εντυπωσιακού προθάλαμου για την ηλεκτροκίνηση, το VW Group σχεδιάζει το λανσάρισμα plug-in υβριδικών εκδόσεων των σπορ μοντέλων της, όπως οι εκδόσεις Cupra μοντέλων της Seat αλλά και οι RS εκδόσεις μοντέλων της Skoda.

«Δεν πρόκειται να γυρίσουμε ένα διακόπτη και να περιμένουμε το κοινό να αποδεχτεί αμέσως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είναι μια διαδικασία η οποία θα πάρει δεκαετίες και πρέπει να βοηθήσουμε το κοινό να τα αποδεχτεί με ένα μεταβατικό στάδιο στο οποίο θα προσπαθήσουμε να προβάλλουμε τις δυνατότητες που προκύπτουν από την ηλεκτροκίνηση», φέρεται να δήλωσε στέλεχος του VW Group στο βρετανικό Τύπο.

Σε ό,τι αφορά τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τα “hot” plug-in υβριδικά σχέδια του ομίλου, ένα από τα μοντέλα που θα αναλάβει να επωμιστεί το βάρος της απόδειξης για τις αρετές της ηλεκτροκίνησης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του γερμανικού ομίλου, θα είναι και η νέα γενιά της Skoda Fabia RS.

«Η Fabia RS ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό μοντέλο και θα ήθελα πολύ να εξακολουθούμε να προσφέρουμε μια αντίστοιχη έκδοση και σήμερα. Ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Θα είναι όμως για την επόμενη γενιά του μοντέλου, για την οποία διερευνούμε όλες τις εναλλακτικές και τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει η πρόοδος της τεχνολογίας» έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Skoda, Βernhard Maier σε μια λίγο σιβυλλική δήλωση η οποία όμως σε συνάρτηση και με τα υπόλοιπα σχέδια του ομίλου VW, δεν μπορεί να έχει διαφορετική μετάφραση πλην της χρήσης ενός εναλλακτικού συνόλου για την νέα γενιά της Fabia RS αλλά και της «απλής» Fabia.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της άφιξής της, η νέα Fabia η οποία θα αξιοποιήσει την πολυχρηστική αρχιτεκτονική του ομίλου VW, ΜQB αναμένεται το 2020, στοιχείο που συνεπάγεται ότι η έλευση της RS έκδοσης θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα χρόνο μετά.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024