Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota: Είδος υπό εξαφάνιση οι κινητήρες εσωτερικής καύσης

Toyota: Είδος υπό εξαφάνιση οι κινητήρες εσωτερικής καύσης

Ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης καινοτόμων τεχνολογιών του ομίλου Toyota, διαβλέπει το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης, τοποθετώντας το στο όχι και τόσο μακρινό 2050.

Ο ιαπωνικός όμιλος κατέχει αδιαμφισβήτητα εξέχουσα θέση στις λεγόμενες εναλλακτικές τεχνολογίες, με δεδομένου και ότι το 43% των αυτοκινήτων που αξιοποιούν κάποιου είδους ηλεκτρική τεχνολογία φέρουν το σήμα κάποιας φίρμας του Toyota Group.

Με δεδομένη την κυριαρχία του ιαπωνικού ομίλου στο ηλεκτρικό είδος αλλά και τη σημασία που αποδίδει στην εξέλιξη νέων εναλλακτικών τεχνολογιών δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη της Toyota, διαβλέπουν το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Ενδεικτικό είναι ότι στην πρόσφατη δήλωση του Didier Leroy, αντιπροέδρου της Toyota και επικεφαλής των ευρωπαïκών της δραστηριοτήτων ο οποίος ανέφερε ότι κατά την προσωπική του άποψη «η Toyota δεν θα πρέπει να λανσάρει άλλη πετρελαιοκίνητη πρόταση» έρχεται να προστεθεί αυτή του Seigo Kuzumaki επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης εξελιγμένων τεχνολογιών του ιαπωνικού ομίλου ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων θα οδηγήσουν σταδιακά στο θάνατο των συμβατικών κινητήρων.

«Έως το 2005 ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και κατά 90% σε σχέση με το 2010. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, το πιθανότερο είναι ότι από το 2040 και εφεξής δεν θα κατασκευάζονται αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Θα υπάρχουν μόνο ορισμένα υβριδικά τα οποία θα αξιοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης ως επικουρικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης για την πορεία της εξέλιξης αναφορικά με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σε ό,τι αφορά τα ευρύτερα σχέδια της Toyota σε σχέση με την ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με τα όσα έχει η ίδια ανακοινώσει, μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το οποίο θα προσφέρει αυτονομία περίπου 500 χλμ. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2020 η Toyota θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί μπαταρίες στερεού τύπου οι οποίες θεωρείται ότι θα επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση καθώς προσφέρουν υψηλότερη αποδοτικότητα αλλά και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024