Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 15 λεπτά

Μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 15 λεπτά «αναζητά» η Honda

Η ιαπωνική φίρμα φέρεται να υιοθετεί μια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική στον τομέα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων, εστιάζοντας αρχικά στις μπαταρίες και στον στόχο της μείωσης του χρόνου επαναφόρτισής τους,

H ιαπωνική φίρμα φέρεται, να εξελίσσει με ορίζοντα το 2022 μπαταρίες που θα αναπληρώνουν την ενέργειά τους σε μόλις 15 λεπτά της ώρας σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο ζήτημα από το εσωτερικό της εταιρείας σύμφωνα με τις οποίες η αυτονομία που θα εξασφαλίζουν τα 15 λεπτά επαναφόρτισης θα φτάνει τα 240 χλμ.
Το δημοσίευμα της Nikkei αναφέρει μάλιστα πως σε αυτό το πλαίσιο, η Honda αναζητά έναν νέο εταίρο για την εξέλιξη των συγκεκριμένων μπαταριών, πέραν της Panasonic από την οποία προμηθεύεται τις μπαταρίες που εφοδιάζουν, μέχρι στιγμής τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα των Ιαπώνων.
Ανεξαρτήτως της επιλογής προμηθευτή, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η έλευση των παραπάνω μπαταριών θα συνδυαστεί και με νέα συστήματα ταχείας φόρτισης τα οποία θα μεταβούν από την ισχύ των 150kW σε αυτήν των 350 kW ξεκινώντας από το 2020, σύμφωνα με τα σχέδια και τις προβλέψεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επίσης θα διαθέτουν ένα σύστημα ελέγχου της ισχύος του εκάστοτε ηλεκτροκινητήρα το οποίο θα βελτιστοποιεί τη διαχείριση της ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την Honda και τα ηλεκτροκίνητα σχέδιά της, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Ευρώπη το 2019 και να διατεθεί ένα χρόνο αργότερα και στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα αξιοποιήσει ένα αποδοτικό σύστημα διαχείρισης ισχύος και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος το οποίο θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση ελαφρών υλικών, φιλοδοξώντας να προσφέρει την μέγιστη δυνατή αυτονομία.

Σε κάθε περίπτωση, αν οι προσδοκίες της Honda για τον χρόνο επαναφόρτισης των μπαταριών επαληθευτούν αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα με δεδομένο και ότι υπολείπονται κατά 15 λεπτά από τους στόχους που έχει θέσει η αυτοκινητοβιομηχανία εν γένει για το 2020 προβλέποντας αναπλήρωση του 80% της ενέργειας των μπαταριών σε μισή ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024