Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατό επιτυχημένες παραδόσεις εμπορευμάτων για τα drones της Mercedes-Benz

Εκατό επιτυχημένες παραδόσεις εμπορευμάτων για τα drones της Mercedes-Benz

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το πείραμα της γερμανικής φίρμας να εντάξει στον… εξοπλισμό δύο Vito, drones τα οποία πραγματοποίησαν πιλοτικά πτήσεις στην πόλη της Ζυρίχης παραδίδοντας εμπορεύματα.

H γερμανική φίρμα έχει εκφράσει δια μέσου πολλών πρωτότυπων επαγγελματικών μοντέλων της, με χαρακτηριστικότερο το Vision Van του 2016 την πρόθεσή της να αξιοποιήσει τα drones ως ένα επικουρικό μέσο που θα επιταχύνει και θα μειώσει το κόστος των καθημερινών μεταφορών εμπορευμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Mercedes-Benz σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία εξέλιξης και κατασκευής drones, Matternet και το ελβετικό online κατάστημα Siroop, ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα παράδοσης εμπορευμάτων που ποικίλλουν περιλαμβάνοντας από καφέ έως κινητά τηλέφωνα, με επίκεντρο τη Ζυρίχη.

Έτσι, με αφετηρία δύο Mercedes-Benz Vito εφοδιασμένα με τον απαραίτητο εξοπλισμό, αξιοποιήθηκαν ως πίστες απογείωσης και προσγείωσης δύο drones τα οποία για το διάστημα μεταξύ 25 Σεπτεμβρίου και 13 Οκτωβρίου, πραγματοποίησαν 100 πτήσεις και ισάριθμες παραδόσεις με απόλυτη επιτυχία.

Τα πακέτα παραδίδονταν από τα drones σε τέσσερα προκαθορισμένα σημεία της πόλης της Ζυρίχης, διανύοντας αποστάσεις έως και 17 χλμ. ενώ στη συνέχεια παραδοσιακοί μεταφορείς αναλάμβαναν την τελική διαδικασία διεκπεραίωσης και παράδοσης του εκάστοτε πακέτου στον τελικό παραλήπτή του, ενώ τα drones επέστρεφαν στη βάση τους, τα δύο Mercedes-Benz Vito.

Ο στόχος του πειράματος ήταν η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ένα αντίστοιχο σύστημα παραδόσεων το οποίο θα λειτουργεί συνδυαστικά με τα συνήθη μέσα μεταφορών που χρησιμοποιούνται.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος στην Ελβετία. Στόχος μας ήταν να δοκιμάσουμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία και αυτόν το νέο τρόπο σε πραγματικές συνθήκες προκειμένου να διαπιστώσουμε πού χρειάζονται βελτιώσεις. Θέλαμε επίσης να μάθουμε πώς θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι σε αυτόν νέο τρόπο μεταφορών και παραδόσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Stefan Maurer, επικεφαλής εξέλιξης συστημάτων που άπτονται του μέλλοντος των μεταφορών της Mercedes-Benz Vans.

Όπως επίσης σημείωσε ο ίδιος, «είμαστε πεπεισμένοι ότι το συγκεκριμένο πιλοτικό project θα εξελιχθεί με ταχείς ρυθμούς. Διαβλέπουμε τεράστια δυναμική σε αυτό και σκοπεύουμε να το επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς».

To βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει και συνέχεια καθώς με βάση αυτήν την πρώτη απολύτως επιτυχημένη και ασφαλή απόπειρα σε πραγματικές συνθήκες, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει το πείραμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Daimler έχει ήδη ανακοινώσει από πέρυσι την επένδυση 500 εκ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες οι οποίες αποσκοπούν στην επιτάχυνση των παραδόσεων από online shops στο πλαίσιο και της συνεχούς ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ενδεικτικό των γενικότερων τάσεων που επικρατούν είναι ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η Amazon πραγματοποίησε την πρώτη της παράδοση εμπορεύματος με drone στις ΗΠΑ.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024