Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επτά + 1 πεντάστερα στο νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP

Επτά + 1 πεντάστερα στο νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP

Οι Mercedes-Benz X-Class, Porsche Cayenne, BMW X3, Jaguar E-Pace, DS 7 Crossback Subaru Impreza και XV καθώς και το Honda Civic το οποίο επαναξιολογήθηκε, απέσπασαν την κορυφαία διάκριση της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής στο νέο κύκλο δοκιμών όπου συμμετείχαν εννέα μοντέλα.

Πληθωρικός σε συμμετοχές ήταν ο νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης ου EuroNCAP όπου συμμετείχαν οκτώ + ένα μοντέλα τα οποία στην πλειονότητά τους αξιολογήθηκαν με την κορυφαία διάκριση των πέντε αστεριών.

Για την ακρίβεια, μόνο ένα μοντέλο, δεν κατάφερε να αποσπάσει τα πέντε αστέρια, το ηλεκτροκίνητο Citroen e-Mehari το οποίο με δεδομένο τον προσανατολισμό του και την σπαρτιατική του λογική ως οχήματος αναψυχής για συγκεκριμένους σκοπούς, δεν διαθέτει τα συστήματα υποβοήθησης που θα του εξασφάλιζαν τους επιπλέον βαθμούς στην κατηγορία αξιολόγησης των περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας, εξ ου και η συνολική του βαθμολογία σταμάτησε στα τρία αστέρια.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει ο EuroNCAP, διαθέτοντας αερόσακους στο βασικό του εξοπλισμό και ζώνες ασφαλείας με προεταντήρες, το e-Mehari, προσφέρει ικανοποιητική προστασία σε περίπτωση ατυχήματος. Η αναλυτική του βαθμολογία συνοψίζεται σε 74% σε ό,τι αφορά την προστασία ενηλίκων επιβατών, 78% σε ό,τι αφορά την κατηγορία προστασίας παιδιών, 48% στην κατηγορία όπου αξιολογείται το ενδεχόμενο τραυματισμού πεζού σε περίπτωση ατυχήματος και 25% στην «επίμαχη» κατηγορία όπου αξιολογούνται τα περιφερειακά συστήματα ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά τους «νικητές» του νέου κύκλου δοκιμών πρόσκρουσης, το νέο Honda Civic ανήκει επίσης πλέον στο “club” των πεντάστερων καθώς, μετά από τροποποιήσεις που έκανε η ιαπωνική φίρμα για τη διευκόλυνση τοποθέτησης και πρόσδεσης παιδικών καθισμάτων, αξιολογήθηκε εκ νέου, καταγράφοντας στην κατηγορία προστασίας παιδιών 75% (αντί 67% στην προηγούμενη αξιολόγησή του), κερδίζοντας έτσι και το πέμπτο αστέρι.

Στα νέα μοντέλα που συμμετείχαν για πρώτη φορά στις δοκιμές πρόσκρουσης και αναδείχθηκαν πεντάστερα υπάρχει μια αυξημένη premium εκπροσώπηση καθώς σε αυτά συγκαταλέγονται η Porsche Cayenne, η BMW X3, η Jaguar E-Pace αλλά και η πρώτη απόπειρα της Mercedes-Benz στην pickup κατηγορία, X-Class, τα οποία επιβραβεύτηκαν με την κορυφαία διάκριση της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής.

Με πέντε αστέρια «έφυγε» από τις δοκιμές πρόσκρουσης και το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της DS, DS 7 Crossback αλλά και το Subaru Impreza το οποίο επίσης απέσπασε πέντε αστέρια, αξιολόγηση η οποία επεκτείνεται και στο πιο περιπετειώδες alter ego του, Subaru XV.

Ο γενικός γραμματέας του EuroNCAP, Michiel van Rattingen σχολίασε το νέο κύκλο δοκιμών και τις υψηλές επιδόσεις σε επίπεδο ασφάλειας σημειώνοντας ότι: «αν και τα καλά αποτελέσματα μπορεί να θεωρούνται αναμενόμενα για κάποιους, εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν εξαιρετικά μηχανολογικά επιτεύγματα και δεν θα έπρεπε να θεωρούνται ως δεδομένα καθώς η αξιολόγηση του EuroNCAP προκύπτει βάσει 15 διαφορετικών δοκιμών και βάσει εκατοντάδων διαφορετικών προδιαγραφών οι οποίες επανελέγχονται και αυστηροποιούνται συνεχώς. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ θετικό που οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν τα πέντε αστέρια ως έναν από τους στόχους που πρέπει να εκπληρώσουν τα νέα τους μοντέλα».

Επίσης όπως επεσήμανε ο ίδιος, εν όψει της νέας χρόνιας επίκεινται αλλαγές και νέα αυστηροποίηση των προδιαγραφών και του τρόπου αξιολόγησης στις δοκιμές πρόσκρουσης με την πρώτη από αυτές, να αφορά τη δυνατότητα των συστημάτων αυτόνομης πέδησης να ανιχνεύουν ποδηλάτες και να αποτρέπουν ενδεχόμενα ατυχήματα.

auto.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024