Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρία δισεκατομμύρια ευρώ η επένδυση της VW για το νέο Golf

Τρία δισεκατομμύρια ευρώ η επένδυση της VW για το νέο Golf

H όγδοη γενιά του Golf αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα για την Volkswagen, η οποία προτίθεται να επενδύσει για τον σκοπό αυτό το ποσό των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στον εκσυγχρονισμό αλλά και στην επέκταση των εγκαταστάσεών της στο Wolfsburg θα προχωρήσει η Volkswagen με σκοπό να δημιουργήσει μια παραγωγική μονάδα ικανή να υποστηρίξει τις προηγμένες προδιαγραφές του νέου Golf.

To ποσό που ήδη έχει εγκριθεί για αυτόν τον σκοπό φτάνει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, αναδεικνύοντας τη σημασία του μικρομεσαίου hatchback για το μέλλον της γερμανικής φίρμας.

Αν και η πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει την όγδοη, κατά σειρά, γενιά του αυτοκινήτου θα αποτελέσει εξέλιξη της σημερινής (βλέπε MQB), οι νέες τεχνολογίες που θα ενσωματωθούν σε αυτήν θα εξασφαλίσουν τον περαιτέρω περιορισμό του συνολικού βάρους του.

Σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται, επίσης, και η παρουσία νέων, mild hybrid συνόλων κάτω από το καπό του δημοφιλούς Golf.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον κινητήρα βενζίνης των 1,5 λίτρων, ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν εναλλάκτη 48V, με σκοπό ο τελευταίος να συμβάλλει στην κίνηση του αυτοκινήτου σε συνθήκες υψηλού φορτίου.

Φυσικά από την γκάμα του νέου Golf δεν θα λείπουν οι εκδόσεις υψηλών επιδόσεων, όπως το θρυλικό GTI και το ακόμα πιο ισχυρό R που θα εφοδιάζεται με τον κινητήρα του Audi RS3, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να διατηρηθεί στην παραγωγή και η αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024