Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός γερμανικών επιδοτήσεων για ηλεκτροκίνητα το Tesla Model S

Εκτός γερμανικών επιδοτήσεων για ηλεκτροκίνητα το Tesla Model S

Οι γερμανικές αρχές αφαίρεσαν από τις λίστες των αυτοκινήτων η αγορά των οποίων επιδοτείται, το Model S, ισχυριζόμενες ότι οι γερμανοί καταναλωτές δεν μπορούν να παραγγείλουν την βασική έκδοση του μοντέλου η οποία και δεν υπερβαίνει τα πλαφόν τιμής που έχει τεθεί προκειμένου ο αγοραστής του αυτοκινήτου να δικαιούται την «πράσινη» επιδότηση.

Η Γερμανία ανακοίνωσε πέρυσι ένα ιδιαίτερο φιλόδοξο σχέδιο για τη διάδοση των φιλικότερων προς το περιβάλλον οχημάτων με εναλλακτικές τεχνολογίες, στο πλαίσιο του οποίου η αγορά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων θα επιδοτούνταν με 4.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα επίσης με τις προβλέψεις του παραπάνω προγράμματος κρατικών επιδοτήσεων το οποίο χρηματοδοτήθηκε εν μέρει –και- από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία οριοθετήθηκε ένα πλαφόν τιμής για τα αυτοκίνητα που θα είναι υποψήφια για την επιδότηση προκειμένου να «εξαιρεθούν» τα premium μοντέλα που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας.

Με αυτό ακριβώς το επιχείρημα, το ηλεκτρικό Tesla Model S εξαιρέθηκε από τις λίστες των οχημάτων τα οποία δικαιούνται την κρατική επιδότηση, με τις γερμανικές κρατικές αρχές να υποστηρίζουν ότι οι πελάτες της Tesla στη Γερμανία δεν μπορούν να παραγγείλουν το αυτοκίνητο στη βασική του έκδοση με αποτέλεσμα η τιμή του να ξεπερνά τα 60.000 ευρώ όπως ορίζει το παραπάνω πλαφόν που είχε οριστεί.

Η Tesla ωστόσο, δείχνει να έχει διαφορετική άποψη εκδίδοντας την εξής ανακοίνωση: «Πρόκειται για έναν παντελώς λανθασμένο ισχυρισμό. Οποιοσδήποτε στη Γερμανία μπορεί να παραγγείλει τη βασική έκδοση του Tesla Model S και μάλιστα έχουμε ήδη παραδώσει τέτοια αυτοκίνητα σε Γερμανούς πελάτες μας».

Παράλληλα, όπως υποστήριξε η αμερικανική φίρμα το πλαφόν τιμής για την επιδότηση αρχικά είχε οριστεί από τη γερμανική κυβέρνηση κατά τέτοιο τρόπο που να εξαιρούνται τα μοντέλα της Tesla, ωστόσο στη συνέχεια έγινε κάποιου είδους συμβιβασμός «o όποίος επιτρέπει στους αγοραστές ορισμένών βασικών εκδόσεων μοντέλων της Tesla να επωφεληθούν από την επιδότηση».

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024