Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο ηλεκτρικά SUV από την VW έως το 2020

Δύο ηλεκτρικά SUV από την VW έως το 2020

H γερμανική φίρμα διευρύνει –ήδη- την γκάμα ηλεκτρικών που θα προσφέρει στο άμεσο μέλλον, προσθέτοντας ένα ακόμα SUV στα μοντέλα που θα διατεθούν έως το 2020.

Προσφάτως ο επικεφαλής του VW Group, Matthias Mueller ανακοίνωσε την επένδυση 70 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση των πληθωρικών ηλεκτροκίνητων σχεδίων του γερμανικού ομίλου που και με τη συνδρομή της ηλεκτροκίνησης, επιθυμεί να αφήσει δια παντός πίσω του το σκάνδαλο παραποίησης εκπομπών ρύπων.

Έτσι, η VW έχει ήδη προαναγγείλει μια πληθωρική γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων τα οποία θα ξεκινήσουν την πορεία τους από το 2019 με ένα ηλεκτρικό hatchback μοντέλο να κάνει την αρχή.

Το 2020 θα ακολουθήσουν δύο ηλεκτρικά SUV, ένα τετράθυρο επίσης ηλεκτρικής τεχνολογίας μοντέλο αλλά και ένα van το οποίο θα αντλήσει σχεδιαστικές επιρροές από το θρυλικό van της VW που σημάδεψε τη δεκαετία του ’60 και έγινε συνώνυμο των παιδιών των λουλουδιών και αναμένεται το 2022.

Σε σχέση με τα δύο SUV, όπως αποκάλυψε προσφάτως ο επικεφαλής σχεδιασμού της VW, Klaus Bischoff θα διατεθούν αμφότερα από το 2020. Το πρώτο το οποίο θα είναι αντίστοιχου μεγέθους με το Tiguan, θα ακολουθήσει μια πιο συμβατική σχεδιαστική γραμμή εμπνευσμένη από το T-Roc ενώ, το δεύτερο, I.D Crozz, θα ενταχθεί στην «υβριδική» σχεδιαστικά κατηγορία των coupe SUV, προβάλλοντας μια αισθητική που να στοχεύει περισσότερο στο συναίσθημα.

Αμφότερα τα SUV θα προσφέρονται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις και θα εφοδιάζονται με ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ –ένα σε κάθε άξονα. Η μέγιστη ισχύς που αναμένεται να προσφέρουν θα αγγίζει τους 300 ίππους ενώ σε επίπεδο αυτονομίας, με δεδομένο ότι για το ηλεκτρικό hatchback η VW υπόσχεται 500 χλμ. αυτονομίας, -και- τα SUV θα κινηθούν κοντά σε αυτόν τον αριθμό.

Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Herbert Diess, μετά τα παραπάνω ηλεκτρικά μοντέλα, θα ακολουθήσουν ένα επίσης ηλεκτρικό σπορ coupe, εν είδει ηλεκτρικού διαδόχου του Scirocco, ενώ διερευνάται ήδη και το ενδεχόμενο ενός ηλεκτρικού Beetle.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024