Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο φως για την παραγωγή του Toyota FT-AC

Πράσινο φως για την παραγωγή του Toyota FT-AC

Οι Ιάπωνες σκοπεύουν να προσθέσουν στην γκάμα τους ένα ακόμα compact crossover το οποίο θα υπακούσει στη σχεδιαστική γραμμή του FT-AC Concept αποτελώντας μια πιο συμβατική εναλλακτική στο C-HR.

Προσφάτως η Toyota αποκάλυψε, από την έκθεση του Los Angeles, ένα πρωτότυπο SUV το οποίο συστήθηκε ως σχεδιαστική μελέτη προβάλλοντας μια σειρά από ενδιαφέροντα όσο και προσγειωμένα χαρακτηριστικά για την κατηγορία των compact crossover.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το FT-AC όπως ονομάζεται το concept car θα πάρει σε σύντομο χρονικό διάστημα το δρόμο προς τις γραμμές παραγωγής της Toyota, αποτελώντας μια πιο προσιτή και συμβατική σχεδιαστικά εναλλακτική πρόταση για το C-HR.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο επικεφαλής της Toyota για τις ΗΠΑ, Jack Hollis o οποίος και επιβεβαίωσε την πρόθεση των Ιαπώνων να προσθέσουν ένα ακόμα compact crossover στην γκάμα τους «πλέον είναι σαν να έχουμε επανέλθει στη δεκαετία του ’90. Έτσι μπορούμε να έχουμε παραπάνω από ένα μοντέλα στην ίδια κατηγορία με την προϋπόθεση ότι διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους».

Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες που να αφορούν τις προδιαγραφές του, το FT-AC θα βασιστεί στην παγκόσμια αρχιτεκτονική της Toyota, TNGA και αναμένεται να εξοπλίζεται με τετρακύλινδρους κινητήρες.

Προς χάριν διαφοροποίησης από το C-HR δεν αναμένεται να συμπεριλάβει στην γκάμα του μια υβριδική εκδοχή ενώ αν και στις βασικές του εκδόσεις θα είναι διαθέσιμο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς θα προσφέρει και την επιλογή τετρακίνησης.

auto.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024