Ο "κύριος PSA" Carlos Tavares, νέος πρόεδρος του ACEA

Ο "κύριος PSA" Carlos Tavares, νέος πρόεδρος του ACEA
Προτεραιότητες του Carlos Tavares στην προεδρία του ACEA θα αποτελέσουν η ασφάλεια αλλά και η χάραξη μιας μακρόπνοης στρατηγικής για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα  
Read hidden
Ο επικεφαλής του ομίλου PSA, Carlos Tavares θα είναι ο νέος επικεφαλής της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA) διαδεχόμενος τον Dieter Zetsche.

O πορτογαλικής εθνικότητας επικεφαλής του γαλλικού ομίλου θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2018 και κατά δήλωση του, προτεραιότητες του θα αποτελέσουν η ασφάλεια των αυτοκινήτων αλλά και η μείωση των εκπομπών ρύπων.

«Οι προτεραιότητες για το 2018 θα είναι η χάραξη μιας φιλόδοξης και ρεαλιστικής πολιτικής προς την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η βελτίωση των εγνωσμένων δυνατοτήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας σε θέματα ασφάλειας καθώς η προστασία και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

O 59χρονος C. Tavares πλην της τωρινής ιδιότητάς του ως επικεφαλής του PSA Group την οποία ανέλαβε το 2014, έχει χρηματίσει στέλεχος της Renault από το 1981 έως το 2004. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Nissan ξεκινώντας από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ως πρόεδρος της Nissan North America ενώ το 2011 επέστρεψε στη Renault ως το No2 της διοίκησης μετά τον Carlos Ghosn.

Σημειώνεται ότι ο ACEA εκπροσωπεί 14 Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων.
auto.in.gr

Κόσμος:  Περισσότερες ειδήσεις
Publish read?
Yes
No