Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελεγκτικές αρμοδιότητες αποκτά η Κομισιόν στο νέο

Ελεγκτικές αρμοδιότητες αποκτά η Κομισιόν στο νέο «τοπίο» εγκρίσεων τύπου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκτά τη δυνατότητα ελέγχου των εκάστοτε κρατικών αρχών που εκδίδουν τις εγκρίσεις τύπου για νέα αυτοκίνητα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη δυνατότητα διεξαγωγής ανακλήσεων αλλά και επιβολής προστίμων στις «παραβατικές» αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ριζικές αλλαγές φέρνει το νέο ευρωπαϊκό νομοσχέδιο που προωθείται για τις εγκρίσεις τύπου των νέων αυτοκινήτων στην Ε.Ε., καθώς μετά την κάμψη και των αντιστάσεων Γερμανίας και Ιταλίας, τελικώς συμφωνήθηκε ότι υπό το νέο πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις αρχές των Κρατών-Μελών που είναι αρμόδιες για τις συγκεκριμένες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει επίσης την δυνατότητα να προβαίνει σε ανακλήσεις, να διεξάγει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε αυτοκίνητα αλλά και να επιβάλλει πρόστιμα απευθείας στις «παραβατικές» αυτοκινητοβιομηχανίες τα οποία θα φτάνουν έως και τα 30.000 ανά αυτοκίνητο.

Επίσης θεσμοθετείται όριο ελάχιστων ελέγχων που ένα κράτος πρέπει να διεξάγει σε πραγματικές συνθήκες προκειμένου να εκδοθούν οι εγκρίσεις τύπου ενός νέου αυτοκινήτου αλλά και να διατηρηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισχύον πλαίσιο για τις εγκρίσεις τύπου νέων αυτοκινήτων προβλέπει ότι μόνο οι κρατικές αρχές του εκάστοτε Κράτους-Μέλους έχουν τη δικαιοδοσία να ανακαλέσουν μια έγκριση τύπου.

Παράλληλα στο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλο, διατηρείται η απαγόρευση για λογισμικά που μπορούν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των ελέγχων ενώ, πλέον οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και στα πρωτόκολλα λογισμικού των αυτοκινήτων.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024