Η ηλεκτρική αναγέννηση του Saab 9-3 εκ Κίνας

Η ηλεκτρική αναγέννηση του Saab 9-3 εκ Κίνας
Εκτός από το 9-3 η NEVS σχεδιάζει και άλλα ηλεκτροκίνητα μοντέλα με αφετηρία πλατφόρμες της Saab τα οποία θα κατασκευάζονται –και- στο εργοστάσιο της σουηδικής φίρμας στο Trolhattan  
Read hidden
Το Saab 9-3 επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή την φορά ωστόσο θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, θα κατασκευάζεται σε κινεζικό έδαφος ενώ δεν θα φέρει τα διακριτικά και την ονομασία της Saab αλλά αυτά της ΝΕVS της σουηδικής εταιρείας που εξαγόρασε τα εναπομείναντα πάγια της Saab όταν αυτή πτώχευσε το 2012.

Το νέο 9-3EV βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική και με εξαίρεση τα διακριτικά, ορισμένες λεπτομέρειες και την αμιγώς ηλεκτρική του υπόσταση είναι πανομοιότυπο με το ομώνυμο μοντέλο που κατασκευαζόταν από την Saab μεταξύ 2002 και 2003.

Σύμφωνα δε με τις συστάσεις της NEVS, το 9-3 EV το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας η οποία στηρίζεται από κινεζικά κεφάλαια, υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία 300 χλμ. και υπόσχεται μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ώρα.

Όπως ανακοίνωσε η NEVS ο αρχικός στόχος παραγωγής είναι 50.000 μονάδες ετησίως με την προοπτική το εργοστάσιο της Tianjin να κατασκευάζει 200.000 μονάδες από το 2019.

Σε ό,τι αφορά το πρώην εργοστάσιο της Saab στο Trolhattan, έχει περιέλθει και αυτό στην NEVS και σύμφωνα με τις συστάσεις η παραγωγή θα επανεκκινήσει μέσα στο β΄εξάμηνο του 2018 κατασκευάζοντας κυρίως ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

auto.in.gr

Κόσμος:  Περισσότερες ειδήσεις
Publish read?
Yes
No