Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μercedes-Benz G-Class 2018: Αποκάλυψη εκ των έσω

Μercedes-Benz G-Class 2018: Αποκάλυψη εκ των έσω

H φίρμα με το αστέρι δίνει μια πρώτη γεύση από τη νέα γενιά του εμβληματικού SUV της το οποίο, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πιο ριζική αναβάθμισή του σε επίπεδο τεχνολογίας και πολυτέλειας, από καταβολής του.


Η γερμανική φίρμα ξεκίνησε να δημοσιοποιεί πληροφορίες για τη νέα γενιά της G-Class η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Detroit τον προσεχή Ιανουάριο.

Όπως και με την επικείμενη γενιά της A-Class, η Mercedes-Benz αποφάσισε να ξεκινήσει τις αποκαλύψεις από το εσωτερικό της νέας γενιάς του εμβληματικού SUV της το οποίο εκτός από τις σαφείς αναβαθμίσεις που δημοσιοποιούνται για το εσωτερικό της θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική.

Σε ό,τι αφορά ειδικά το εσωτερικό της, είναι σαφές ότι η νέα G-Class αντλεί τις επιρροές της από την E-Class, αποχαιρετώντας τον κλασικό αναλογικό σχεδιασμό της προς όφελος δύο οθονών 12,3 ιντσών όπου φιλοξενούνται οι ενδείξεις του πίνακα οργάνων και το νέο infotainment.

Παρά το γεγονός ότι επί του παρόντος η Mercedes-Benz, διατηρεί ακόμα κλειστά τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά τον εξωτερικό της σχεδιασμό θα υπάρχει μια αισθητική αντιστοιχία με το εσωτερικό κατά τρόπο που οι κυκλικοί αεραγωγοί του ταμπλό θα απηχούν τα κεντρικά φωτιστικά σώματα, ενώ τα ενσωματωμένα ηχεία αυτό των δεικτών αλλαγής πορείας στο καπό.

Πλην του δίδυμου των οθονών, η νέα G-Class επωφελείται από τα υψηλής ακρίβειας χειριστήρια αφής της S-Class ούτως ώστε ο οδηγός να μπορεί να ελέγξει τις λειτουργίες του infotainment χωρίς να χρειαστεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι. Προς τιμή του παρελθόντος ωστόσο έχουν διατηρηθεί ορισμένες λεπτομέρειες όπως οι χειρολαβές για τους επιβαίνοντες και ο διακόπτης για το διαφορικό.

Την αισθητική εικόνα θα συμπληρώσει μια επιλογή από ακριβά υλικά στα οποία συμπεριλαμβάνονται το ξύλο, το δέρμα και το ανθρακόνημα.

Εκτός από τα ορατά στοιχεία τεχνολογικής αναβάθμισης και πολυτέλειας η νέα γενιά της G-Class υπόσχεται πολύ περισσότερη ευρυχωρία προς «κάθε κατεύθυνση» του εσωτερικού της.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις συστάσεις το παρμπρίζ έχει μετακινηθεί κατά 3,0 εκατοστά προς τα εμπρός απελευθερώνοντας επιπλέον χώρο ενώ εκείνος για τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος έχει αυξηθεί κατά 1,5 εκατοστό.

Ενισχυμένος είναι ο χώρος του πίσω καθίσματος και κατά πλάτος, υποσχόμενος επιπλέον 3,8 εκ. στο ύψος των ώμων των επιβατών και κατά 6,8 εκ. στο ύψος των αγκώνων ενώ πλέον οι θήκες στις πίσω πόρτες είναι σε θέση να φιλοξενήσουν μπουκάλια 1,0 λίτρου. Παράλληλα, τα πίσω καθίσματα προσφέρουν τη δυνατότητα ανάκλισης και αναδίπλωσης κατά 60/40.

Ανεξαρτήτως των αδιαμφισβήτητων προδιαγραφών ευρυχωρίας της G-Class, αξίζει να σημειωθεί ότι στο βασικό εξοπλισμό της νέας γενιάς της θα συμπεριληφθεί το ηχοσύστημα επτά ηχείων και κατ΄επιλογή το ηχοσύστημα 590w Burmester 16 ηχείων.

Στις επιλογές της θα περιληφθούν επίσης το πακέτο προαιρετικού εξοπλισμού Active Multicontour Package Seat, το οποίο προσθέτει στα καθίσματα λειτουργίες ψύξης θέρμανσης και μασάζ αλλά και το σύστημα πλευρικής στήριξης που προσφέρονται στην S-Class.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024