Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο ορόσημο παραγωγής για την Toyota Corolla

Νέο ορόσημο παραγωγής για την Toyota Corolla

Ένα από τα εμβληματικότερα και διαχρονικότερα μοντέλα των Ιαπώνων κατακτά ένα ακόμα ορόσημο συμπληρώνοντας το ένα εκατομμύριο μονάδων παραγωγής στο αμερικανικό εργοστάσιο του Mississippi.

Με πάνω από 44 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των πέντε δεκαετιών εμπορικής «ζωής» της η Toyota Corolla αποτελεί το αυτοκίνητο που έχει παραχθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να είναι καθώς προσθέτει συνεχώς νέα ορόσημα στη «συλλογή» της.

Το πιο πρόσφατο είναι η παραγωγή της εκατομμυριοστής της μονάδας στο εργοστάσιο του Μississippi όπου το ιαπωνικό μοντέλο κατασκευάζεται από το 2011.

Για την ιστορία το ιαπωνικό μοντέλο κατασκευάζεται επίσης στην Ιαπωνία, στο ίδιο εργοστάσιο όπου ξεκίνησε η παραγωγή του το 1966, αλλά και σε Βραζιλία, Καναδά, Ινδία, Πακιστάν, Νότιο Αφρική, Ταϊβάν, Ταϋλάνδη, Τουρκία και Βενεζουέλα με προορισμό κάθε γωνιά του πλανήτη.

Την περασμένη χρονιά η Toyota Corolla κατέγραψε πάνω από μισό εκατομμύριο πωλήσεων παγκοσμίως, εξακολουθώντας να αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο για την ιαπωνική φίρμα και για τους στόχους πωλήσεων της.

Και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει με δεδομένο ότι από τα τέλη της επόμενης χρονιάς, αναμένεται η αντικατάστασή της με την νέα γενιά του μοντέλου η οποία θα κάνει την μετάβαση στην νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Toyota TNGA και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανεπίσημες πληροφορίες εκτός από την συνολική αναβάθμιση σε κάθε επίπεδο, θα εντάξει στην γκάμα της και κινητήρες της BMW εκμεταλλευόμενη την από διετίας συμφωνία των Ιαπώνων με τον βαυαρικό όμιλο.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024