Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Alpine A110 μόλις επέστρεψε

H Alpine A110 μόλις επέστρεψε

Μετά από πλείστες αναβολές η νέα Alpine A110 είναι γεγονός καθώς, τα πρώτα "αντίτυπα" ξεκίνησαν να βγαίνουν απο το εργοστάσιο της Renault. 


Οι διαδικασίες για την αναβίωση της Alpine μέσω του σπορ coupe A110 έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο πλέον η νέα εποχή της εμβληματικής γαλλικής φίρμας είναι και επισήμως γεγονός καθώς τα πρώτα αντίτυπα της νέας A110 ξεκίνησαν να βγαίνουν από το εργοστάσιο της Renault στη Διέππη, όπου κατασκευάζονταν και τα μοντέλα της πρώτης εποχής της Alpine αρχής γενομένης από το 1969.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η υποδοχή της πλούσιας σε αλουμίνιο Alpine A110 από το παλιό εργοστάσιο της Διέππης απαίτησε μια σειρά αναβαθμίσεων στις γραμμές παραγωγής της βιομηχανικής μονάδας οι οποίες μαζί με τη διαδικασία εξέλιξης του αυτοκινήτου ανέβασαν το «λογαριασμό» σε 35 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η κατασκευή της στο συγκεκριμένο εργοστάσιο οδήγησε και σε αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 60%.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές της νέας Alpine A110, υπενθυμίζεται ότι εφοδιάζεται με turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 1,8 λίτρων ο οποίος της εξασφαλίζει 252 ίππους και 320 Νm ροπής και συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Το παραπάνω σύνολο σε συνάρτηση και με το χαμηλό βάρος του μοντέλου το οποίο περιορίζεται σε 1.080 κιλά καθιστά, σύμφωνα με τις συστάσεις της Renault, εφικτή την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα όπως έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί η Renault, έπεται και συνέχεια για το νέο σπορ coupe της νέας Alpine καθώς ήδη βρίσκεται υπό εξέλιξη μια υψηλότερων επιδόσεων έκδοση η οποία θα επωφεληθεί από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του παραπάνω κινητήρα προσφέροντας απόδοση που θα αγγίξει τους 300 ίππους.

Παράλληλα χάρη σε μια σειρά τροποποιήσεων, η σπορ έκδοση η οποία προς το παρόν φέρει την κωδική ονομασία Sport Chassis, θα έχει ακόμα χαμηλότερο βάρος καθώς αυτό αναμένεται να περιοριστεί κατά περαιτέρω 50 κιλά. Τις προδιαγραφές της θα συμπληρώσει μια αναλόγως τροποποιημένη εκδοχή του πλαισίου καθώς και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων που θα εγγυώνται μια συνολικά πιο σπορ οδική συμπεριφορά.

Μετά από αυτό, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η Alpine θα ασχοληθεί με την εξέλιξη ενός crossover προσανατολισμένου στις επιδόσεις εκμεταλλευόμενη τη συνέργεια της Renault με την Nissan.

auto.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024