Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H BMW επενδύει στις νέας γενιάς, στερεού τύπου μπαταρίες

H BMW επενδύει στις νέας γενιάς, στερεού τύπου μπαταρίες

Ο βαυαρικός όμιλος θα συνεργαστεί με την αμερικανική εταιρεία εξέλιξης και κατασκευής μπαταριών Solid Power με σκοπό την ανάπτυξη νέας γενιάς solid state μπαταριών.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής μπαταριών, Solid Power ανακοίνωσε την συνεργασία της με την BMW, για την από κοινού εξέλιξη, νέας τεχνολογίας, στερεού τύπου (solid state) μπαταριών οι οποίες και θεωρούνται ως το επόμενο βήμα για την βελτίωση των χαρακτηριστικών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και κατ΄επέκταση ως καθοριστικός παράγοντας για την περαιτέρω διάδοση της ηλεκτροκίνησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις αυτοκινητοβιομηχανιών οι οποίες επενδύουν η μία μετά την άλλη στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, οι solid state μπαταρίες θα εγγυώνται υψηλότερη απόδοση και κατ΄επέκταση μεγαλύτερη αυτονομία.

Παράλληλα με δεδομένο οι υγρής μορφής ηλεκτρολύτες των μπαταριών ιόντων λιθίου στην περίπτωση των solid state μπαταριών αντικαθίστανται με ένα στερεό, επαγωγικό υλικό, οι τελευταίες θα απαιτούν πολύ λιγότερο χώρο εγγυώνται περισσότερη ασφάλεια.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση της Solid Power η οποία επ΄αφορμή της συνεργασίας της με την BMW αναφέρει ότι οι στερεού τύπου μπαταρίες δεν χρειάζονται πολλά από τα συστήματα ασφαλείας που συνδέονται με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, στοιχείο το οποίο πέρα από τα πλεονεκτήματα σε ό,τι αφορά τον όγκο θα επιφέρει και την μείωση του κόστους των αυτοκινήτων που θα εξοπλίζονται με αυτές.

Σε ό,τι αφορά την συμφωνία της Solid Power με την BMW, προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης των νέων μπαταριών ωστόσο, θα ήταν ασφαλές να συμπεράνει κανείς ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα αυτοκίνητα του βαυαρικού ομίλου με solid state μπαταρίες από το 2020.

auto.in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024