Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai FCEV 2018: To νέο κεφάλαιο στην υδρογονοκίνηση

Hyundai FCEV 2018: To νέο κεφάλαιο στην υδρογονοκίνηση

Από την έκθεση του CES στο Las Vegas θα γραφτεί το νέο υδρογονοκίνητο κεφάλαιο της Hyundai καθώς η κορεατική φίρμα θα παρουσιάσει ένα νέο SUV μοντέλο ως έκδοση παραγωγής το οποίο αξιοποιεί τη νέα τέταρτη γενιά της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου των Κορεατών.


H κορεατική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της έκδοσης παραγωγής ενός νέου υδρογονοκίνητου SUV το οποίο θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της έκθεσης ψηφιακής τεχνολογίας CES στο Las Vegas, με την προοπτική να προστεθεί στην γκάμα της στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα με την τεχνολογία κυψελών καυσίμου το ακόμα ανώνυμο μοντέλο θα αποτελέσει εφαλτήριο για τις νέες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης της Hyundai, ADAS (Advanced Driver Assistance System) οι οποίες θα πραγματοποιήσουν την πρεμιέρα τους στο υδρογονοκίνητο SUV και σταδιακά θα «περάσουν» και στην υπόλοιπη γκάμα.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του νέου υδρογονοκίνητου SUV, πλην του γεγονότος ότι δείχνει πιστό στο πρωτότυπο μοντέλο που προηγήθηκε, αντλώντας την έμπνευση του από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai όπως αποτυπώθηκε στο πρόσφατο Kona, υπόσχεται και σημαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο αποδοτικότητας και ισχύος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, το νέο SUV μοντέλο αξιοποιεί τη νέα τέταρτη γενιά τεχνολογίας κυψελών καυσίμου των Κορεατών η οποία εγγυάται κατά 9% περισσότερη αποδοτικότητα σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή υδρογονοκίνητη έκδοση του ix35 Fuel Cell χάρη και στο χαμηλότερο βάρος του SUV το οποίο έχει περιοριστεί κατά 20% σε σχέση με το προαναφερθέν μοντέλο.

Αυξημένη κατά 20% θα είναι και η ισχύς του με το τελικό μέγεθος της ιπποδύναμης να αγγίζει τους 165 ίππους.

Ενισχυμένη θα είναι και η αυτονομία η οποία θα φτάνει τα 800 χλμ. ενώ πλέον το σύστημα κυψελών καυσίμου είναι πιο compact διαστάσεων.

Παράλληλα με το νέο υδρογονοκίνητο μοντέλο, η Hyundai ετοιμάζει τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2021 μεταξύ των οποίων θα βρεθεί και μια αντίστοιχη έκδοση του Kona.

auto.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024