Ραντεβού στη Γενεύη για την plug-in υβριδική έκδοση του Bentley Bentayga

Ραντεβού στη Γενεύη για την plug-in υβριδική έκδοση του Bentley Bentayga
Το Bentayga αποτελεί ήδη το δημοφιλέστερο βάσει πωλήσεων μοντέλο της Bentley και αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δημοτικότητά του με την προσθήκη της υβριδικής αλλά και της V8 έκδοσης  
Read hidden
Η Bentley έχει κάνει γνωστό ήδη από τις πρώτες εμφανίσεις του… πρώτου της SUV ως πρωτότυπου το 2012, ότι σκοπεύει να εντάξει στο λεξιλόγιο του την plug-in υβριδική τεχνολογία.

Ωστόσο πλέον η άφιξη της υβριδικής τεχνολογίας στην γκάμα της Bentley απέκτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καθώς όπως ανακοίνωσαν οι Βρετανοί, η νέα έκδοση του SUV θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην διεθνή έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του plug-in υβριδικού συνόλου, θα είναι αντίστοιχο αυτού που αξιοποιεί η Porsche Panamera E-Hybrid συνδυάζοντας έναν V6 2,9 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης και προσφέροντας ισχύ 462 ίππων. Στην περίπτωση της Panamera, το σύνολο συμπληρώνουν μπαταρίες ιόντων λιθίου με απόδοση που της εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 48 χλμ. κάτι που αναμένεται να ισχύσει και για το Bentayga.

Παράλληλα με την άφιξη της plug-in υβριδικής έκδοσης, το Bentayga θα εντάξει στην γκάμα του και έναν νέο V8 κινητήρα πάλι από το πλούσιο οπλοστάσιο του ομίλου. Αναλυτικότερα, πρόκειται για το διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 4,0 λίτρων που εξοπλίζει τόσο την Porsche Cayenne όσο και το Lamborghini Urus προσφέροντας ισχύ 550 ίππων και 650 ίππων αντίστοιχα.

Αυτό που απομένει να διευκρινιστεί λοιπόν στην περίπτωση του Bentayga είναι ο αριθμός των ίππων που οι μηχανικοί της βρετανικής φίρμας θα θεωρήσουν ότι ταιριάζει καλύτερα στην υπόσταση του πολυτελούς SUV τους.

auto.in.gr

Κόσμος:  Περισσότερες ειδήσεις
Publish read?
Yes
No