Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
BMW Σειρά 2 Active Tourer και Gran Tourer 2018: Ανανέωση στα σημεία

BMW Σειρά 2 Active Tourer και Gran Tourer 2018: Ανανέωση στα σημεία

Το δίδυμο των βαυαρικών πολυμορφικών μοντέλων επωφελείται από μια σειρά στοχευμένων βελτιώσεων που έχουν ως στόχο την εναρμόνισή τους, αισθητική και τεχνολογική με τις τελευταίες εξελίξεις στην BMW.


Η βαυαρική φίρμα προχωρά σε μια σειρά στοχευμένων βελτιώσεων οι οποίες αναλαμβάνουν να ανανεώσουν το δίδυμο των πολυμορφικών της μοντέλων τα οποία πλην των υπολοίπων χρηστικών ιδιοτήτων τους αποτέλεσαν και την πρώτη εμπροσθοκίνητη απόπειρα της BMW.

Αν και σε αισθητικό επίπεδο είναι δύσκολο να εντοπίσει τις αλλαγές, τα ανανεωμένα πολυμορφικά μοντέλα διαθέτουν ανασχεδιασμένα κεντρικά φωτιστικά σώματα τα οποία υιοθετούν ένα πιο εξαγωνικό μοτίβο ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα επωφελούνται από νέα γραφικά.

Νέοι είναι επίσης και οι προβολείς ομίχλης ενώ την ανανεωμένη όψη της Σειράς 2 σε πενταθέσια ή επταθέσια διάταξη, συμπληρώνουν η «ξαναγραμμένη» μεγαλύτερη γρίλια και η νέα «ενιαία» εισαγωγή αέρα.

Εκτός από τα νέα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων το πίσω τμήμα διαθέτει επίσης ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα , ενώ οι τετρακύλινδρες εκδόσεις διαθέτουν πλέον δύο μεγαλύτερες απολήξεις για την εξάτμιση τοποθετημένες στα άκρα.

Πέρα από τις περιορισμένες αισθητικές αναβαθμίσεις, τα Active Tourer και Gran Tourer θα προσφέρονται πλέον και με ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, ενώ εξίσου διαθέσιμα θα είναι τα μηχανικό των έξι σχέσεων αλλά και το αυτόματο Steptronic των οκτώ σχέσεων.

Παράλληλα, αμφότερα τα πολυμορφικά διαθέτουν την τελευταία εξέλιξη του infotainment της BMW, iDrive, το οποίο συνδυάζεται με κεντρική οθόνη 6,5 ή προαιρετικά 8,8 ιντσών. Όπως επίσης συνηθίζεται, το ανανεωμένο δίδυμο των πολυμορφικών προσθέτει νέες επιλογές για τις επενδύσεις του εσωτερικού, δύο νέες αποχρώσεις για το εξωτερικό και νέου σχεδιασμού ζάντες.

Σε επίπεδο κινητήρων η βαυαρική φίρμα υπόσχεται ενίσχυση της αποδοτικότητας, χάρη στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας του στροφαλοφόρου άξονα, του χρονισμού των βαλβίδων, της υπερτροφοδότησης και της θερμικής απόδοσης.

Ανεξαρτήτως των βελτιώσεων που συνοδεύουν όλες τις εκδόσεις του διδύμου τω πολυμορφικών, για εκείνους που θέτουν ως απόλυτη προτεραιότητα την αποδοτικότητα, η ιδανική επιλογή του πολυμορφικού μοντέλου παραμένει η plug-in υβριδική 225xe iPerformance η οποία εγγυάται μέση κατανάλωση 2,3 λίτρων/100 χλμ. στην υβριδική λειτουργία και προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 45 χλμ.

Σε ό,τι αφορά συνολικά τις εκδόσεις, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες του Active Tourer θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εκδόσεων με ισχύ από 109 έως 231 ίππους και από 109 έως 192 για το επταθέσιο Gran Tourer.

auto.in.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024