Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Volvo XC60 ανακηρύσσεται SUV της χρονιάς για το 2018 στις ΗΠΑ

To Volvo XC60 ανακηρύσσεται SUV της χρονιάς για το 2018 στις ΗΠΑ

Το νέο μεσαίο SUV της Volvo, προσθέτει στο παλμαρέ του ένα ακόμα έγκριτο βραβείο το οποίο έρχεται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η νέα γενιά του XC60 προσθέτει μια ακόμα αναγνώριση στο ενεργητικό της, κατακτώντας τον τίτλο του SUV της χρονιάς για τις ΗΠΑ, όντας μάλιστα το δεύτερο μοντέλο της Volvo που αποκτά τον συγκεκριμένο βραβείο καθώς την ίδια διάκριση είχε αποσπάσει και το XC90 το 2016.

Με αφορμή τη βράβευση ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson, ανέφερε ότι η αμερικανική αγορά είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της σουηδικής φίρμας, δηλώνοντας υπερήφανος εκ μέρους όλων των ανθρώπων της Volvo για το έγκριτο βραβείο, ενώ ανανέωσε τη δέσμευση της φίρμας να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία των XC90 και XC60, όπως άλλωστε «αποδεικνύεται και από την κατασκευή του εργοστασίου στη Νότια Καρολίνα το οποίο αντιστοιχεί σε επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο επικεφαλής της σουηδικής φίρμας πρόσθεσε παράλληλα ότι: «έχουμε εδραιώσει την θέση μας σε αυτήν την σημαντική κατηγορία όπως αποδεικνύουν οι πωλήσεις του προκατόχου του XC60 οι οποίες ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο. Ο νέος αυτός τίτλος για τη νέα γενιά του μοντέλου αποτυπώνει ανάγλυφα την αποφασιστικότητα της Volvo να συνεχίσει να ξεχωρίζει στα premium SUV».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα το XC60 είχε κατακτήσει και τον ευρωπαϊκό τίτλο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου του 2017 από το EuroNCAP, χάρη στην ολοένα βελτιούμενη δέσμη συστημάτων ασφαλείας της Volvo με την οποία εξοπλίζεται.

Οι παροχές του σε επίπεδο ασφάλειας μνημονεύτηκαν και στη νέα του βράβευση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με τον επικεφαλής της διοργάνωσης NACTOY, Mark Phelan να αναφέρει ότι: «το Volvo XC60 ανεβάζει τον πήχη για την ασφάλεια και την και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού στην κατηγορία των μεσαίων SUV και το πράττει με ένα τρόπο που αποθεώνει το σκανδιναβικό design».

Υπενθυμίζεται ότι στον πληθωρικό κατάλογο εξοπλισμού ασφάλειας του XC60 συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η νέα εκδοχή της δέσμης συστημάτων City Safety όπου έχει προστεθεί σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού καθώς και το νέο σύστημα Oncoming Lane Mitigation το οποίο υπόσχεται να περιορίσει το ενδεχόμενο μετωπικής σύγκρουσης. Επίσης στην λίστα των επιλογών περιλαμβάνεται το σύστημα αυτόνομης οδήγησης των Σουηδών, Pilot Assist.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024