Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lexus LF-1 Limitless Concept: Διερευνώντας τα όρια της περιπέτειας

Lexus LF-1 Limitless Concept: Διερευνώντας τα όρια της περιπέτειας

Η Lexus αποκαλύπτει στη διεθνή έκθεση του Detroit ένα SUV πρωτότυπο που αναλαμβάνει να αποτυπώσει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στο μέλλον η κορυφαία περιπετειώδης πρόταση της φίρμας.


Η ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει από το «floor» της έκθεσης του Detroit ένα πρωτότυπο SUV το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, αποτελεί την αισθητική και τεχνολογική πυξίδα για την διαμόρφωση της κορυφαίας περιπετειώδους πρότασης της Lexus στο μέλλον.

Ακολουθώντας το γνώριμο όσο και τολμηρό σχεδιαστικό κώδικα της φίρμας, το LF-1 Limitless Concept υιοθετεί μια αιχμηρή αισθητική η οποία αποτελεί προϊόν του κέντρου σχεδιασμού του ομίλου Toyota στην Καλιφόρνια που επέλεξε τον εντυπωσιακό συνδυασμό από ακμές και πτυχώσεις που χαρακτηρίζει τα νεότερα προϊόντα της Lexus, αποδίδοντας ένα επιβλητικό SUV με ιδιαίτερα σπορ σιλουέτα χάρη και στην ιδιαίτερη χάραξη της γραμμής οροφής.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται η χαρακτηριστική γρίλια σε σχήμα κλεψύδρας, εδώ σε μια άκρως επιθετική αισθητική ερμηνεία και πλαισιωμένη από εξίσου αιχμηρά φωτιστικά σώματα, το ιδιαίτερο δύο τμημάτων spoiler στο πίσω τμήμα και ένα σετ από τροχούς 22 ιντσών που συνηγορούν, στο ούτως ή άλλως επιβλητικό του παράστημα με διαστάσεις 5,014 μέτρα μήκος, 1,986 μ. πλάτος και 1,6 μέτρα ύψος.

Την εκκεντρική εικόνα συμπληρώνουν τα εξίσου φουτουριστικού σχεδιασμού πίσω φωτιστικά σώματα, οι φωτιζόμενες εξωτερικές χειρολαβές και η απουσία καθρεφτών που αναλαμβάνουν να αποτελέσουν μια πρώτη ένδειξη της τεχνολογικής υπεροπλίας του concept car.

H δεύτερη, προέρχεται από το εσωτερικό του, όπου οι συμβατικοί διακόπτες αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση, ενώ τα κυρίαρχα στοιχεία στην κατά τα άλλα μινιμαλιστική σχεδιαστική προσέγγιση, είναι ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος συμπληρώνεται από μια διόλου ευκαταφρόνητου μεγέθους οθόνη για το infotainment και μια σειρά από χειριστήρια αφής.

Το LF-Limitless διαθέτει επίσης ένα νέας γενιάς και τεσσάρων διαστάσεων σύστημα πλοήγησης ενώ την τεχνολογικά ενσυνείδητη εικόνα συμπληρώνει η παρουσία οθονών πίσω από τα μπροστινά καθίσματα.

Σε ό,τι αφορά το μηχανικό σύνολο, προς το παρόν η ιαπωνική φίρμα, κρατά κλειστά τα χαρτιά της με δεδομένο και το μελλοντολογικό του χαρακτήρα ή μάλλον, για την ακρίβεια, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αναφέροντας ότι θεωρεί ιδανικές λύσεις για αυτό, κινητήρες βενζίνης, υβριδικό ή plug-in υβριδικό σύνολο, ηλεκτροκινητήρα ή και σύστημα κυψελών καυσίμου.

auto.in.gr

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024