Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Nissan Xmotion Concept: To επιβλητικό σχεδιαστικό μέλλον των SUV

Nissan Xmotion Concept: To επιβλητικό σχεδιαστικό μέλλον των SUV

Η Nissan αποκαλύπτει στο Detroit μια σχεδιαστική μελέτη η οποία θα επηρεάσει το αισθητικό μέλλον των SUV της από το 2020.


H ιαπωνική φίρμα συνεχίζει τους αισθητικούς πειραματισμούς με την κατηγορία των –μεγάλων- crossover, αποκαλύπτοντας από την έκθεση του Detroit μια σχεδιαστική μελέτη ενός εξαθέσιου SUV με επιβλητική και δυναμική παρουσία το οποίο αναλαμβάνει να διερευνήσει και να συστήσει την επόμενη ημέρα της κατηγορίας, όπως αυτή διαμορφώνεται από την Nissan.

Έτσι τις λείες επιφάνειες του Xmotion διαδέχονται γεωμετρικά σχήματα τα οποία συνθέτουν ένα μείγμα γνώριμων και επανερμηνευμένων σχεδιαστικών στοιχείων της Nissan όπως για παράδειγμα το χαρακτηριστικό V μοτίβο της γρίλιας το οποίο εδώ επαναπροσεγγίζεται από τους σχεδιαστές της ιαπωνικής φίρμας σε μια διαφορετική υλοποίηση, πλαισιωμένη από φωτιστικά σώματα και εισαγωγές αέρα που την περικλείει, τονίζοντας την.

Στο εσωτερικό υιοθετείται η ασυνήθιστη διάταξη έξι ξεχωριστών καθισμάτων τα οποία στοιχίζονται σε δύο σειρές, ενώ μια οθόνη καλύπτει το σύνολο της έκτασης πάνω από το ταμπλό φιλοξενώντας όλες τις απαιτούμενες ενδείξεις και πληροφορίες σε μια φουτουριστική προσέγγιση.

Την εικόνα συμπληρώνει η σχεδόν αιωρούμενη κεντρική κονσόλα με χειριστήρια αφής που δείχνει σαν να «ίπταται» πάνω από το ξύλινο τούνελ μετάδοσης. Από ξύλο αποτελούνται και άλλες λεπτομέρειες των επιφανειών του εσωτερικού υιοθετώντας ένα στυλ και μια διαδικασία συναρμογής που παραπέμπει ευθέως στην παράδοση της χώρας προέλευσης της Nissan, ενώ το ίδιο ισχύει και για την επιλογή των χρωματισμών και του φωτισμού που παραπέμπουν στην ιαπωνική σημαία, εξασφαλίζοντας στο εσωτερικό ένα ξεχωριστό ύφος.

Παρά την φουτουριστική του υπόσταση και σχεδίαση, όπως διευκρινίζει η Nissan, το Xmotion, αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση στο σχεδιαστικό κώδικα τον οποίο θα ακολουθήσουν τα SUV μοντέλα της από το 2020.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η ιαπωνική φίρμα, τις προδιαγραφές του Xmotion συμπληρώνει η παρουσία ενός συστήματος πλήρους αυτόνομης οδήγησης με το βλέμμα στο μέλλον καθώς όπως έχει ήδη ανακοινώσει η ιαπωνική φίρμα τα πρώτα αυτοκίνητα με αντίστοιχη τεχνολογία θα είναι διαθέσιμα από το 2021.

auto.in.gr

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024