Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Jeep Cherokee 2018: Ανανέωση ουσίας

Jeep Cherokee 2018: Ανανέωση ουσίας

Η αμερικανική φίρμα αποκαλύπτει από τη διεθνή έκθεση του Detroit την ανανεωμένη εκδοχή του Cherokee το οποίο, πλην των αισθητικών αναβαθμίσεων, επωφελείται από μια σειρά σημαντικές αλλαγές που μειώνουν το βάρος, αυξάνουν την εργονομία, επιφέροντας μια ολιστική βελτίωση.


Πιστή στην υπόσχεσή της, η Jeep παρουσιάζει στο Detroit την ανανεωμένη εκδοχή ενός από τα σημαντικότερα και πλέον δημοφιλή μοντέλα της γκάμας της, επιλέγοντας μάλιστα να προχωρήσει σε μια πιο ριζική αναβάθμιση από ότι επιβάλλει η εθιμοτυπική και πολλές φορές, διεκπεραιωτική διαδικασία ανανέωσης.

Εν πρώτοις, το νέο Cherokee ενδίδει σε μια συμβατικότερης σχεδίασης «όψη» η οποία χαρακτηρίζεται από πιο παραδοσιακής αισθητικής φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία τουλάχιστον στην αμερικανική εκδοχή του θα αποτελούν κοινό παρονομαστή όλων των εκδόσεων.

Παράλληλα, η νέα υλοποίηση της εμβληματικής γρίλιας σε συνδυασμό με την νέα χάραξη του προφυλακτήρα εκτός από την νέα αισθητική υπόσχονται να εξασφαλίσουν στο επιβλητικό μοντέλο της αμερικανικής φίρμας και καλύτερη αεροδυναμική.

Στο πίσω τμήμα εκτός από τα νέα φωτιστικά σώματα, αυτό που ξεχωρίζει είναι η πολύ διαφορετική σχεδίαση της πέμπτης πόρτας η οποία πλην του νέου αισθητικού αποτελέσματος, εγγυάται και περισσότερη εργονομία, τόσο σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στο πορτ μπαγκάζ όσο και σε ό,τι αφορά την αύξηση της χωρητικότητας του η οποία διαμορφώνεται πλέον σε 793 λίτρα.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι η νέα κατασκευή της πέμπτης πόρτας η οποία αξιοποιεί κατά ένα μέρος συνθετικά υλικά παίζει το δικό της ρόλο στον συνολικό περιορισμό του συνολικού βάρους του μοντέλου που μειώνεται κατά 90 κιλά χάρη σε νέας κατασκευής βάσεις στήριξης του κινητήρα και στην χρήση ορισμένων ελαφρύτερων εξαρτημάτων για την ανάρτηση και το διαφορικό μεταξύ άλλων.

Αναλόγως σημαντικές αναβαθμίσεις υπόσχεται και το εσωτερικό το οποίο πλην των ανασχεδιασμένων στοιχείων που αναλαμβάνουν να δώσουν το στίγμα της ανανέωσης όπως π.χ. οι αεραγωγοί και η κεντρική κονσόλα, προσφέρει και επιπλέον 8,5 εκατοστά διαθέσιμου χώρου, κατά πλάτος, στους επιβαίνοντες.

Αναβαθμισμένος είναι και ο τεχνολογικός εξοπλισμός ο οποίος περιλαμβάνει περισσότερες θύρες USB, ενώ το σύστημα infotainment εξοπλίζεται με λογισμικό Apple CarPlay και Android Auto.

Σε επίπεδο κινητήρων, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το νέο Cherokee διατηρεί κάτω από το καπό του τους κινητήρες 2,4 και 3,2 λίτρων 180 και 271 ίππων αντιστοίχως ενώ προσθέτει στην γκάμα του τον δίλιτρο turbo κινητήρα που εξοπλίζει και το νέο Wrangler, αποδίδοντας 270 ίππους με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν θα συνδυάζεται με την ήπια υβριδική τεχνολογία. Παράλληλα η Jeep υπόσχεται μια αναβαθμισμένη εκδοχή του αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων βελτιώνοντας σημαντικά την απόκριση.

Παράλληλα, με τις απλές εκδόσεις η Jeep αποκάλυψε και την έκδοση Trailhawk η οποία μοιράζεται όλες τις παραπάνω αναβαθμίσεις, διατηρώντας τα στοιχεία που τη διαχωρίζουν σε αισθητικό επίπεδο αλλά και την καθιστούν αιχμηρότερη και ικανότερη με την συνδρομή και μιας ανάρτησης με μεγαλύτερο ύψος και μια σειρά από επιπλέον περιπετειώδη εξοπλισμό.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024