Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο +3,4% «έκλεισε» η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου το 2017 -αρνητικό πρόσημο το Δεκέμβριο

Στο +3,4% «έκλεισε» η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου το 2017 -αρνητικό πρόσημο το Δεκέμβριο

Θετική ήταν η συνολική επίδοση της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου για την χρονιά που πέρασε οπότε και κατέγραψε πωλήσεις που για πρώτη φορά μετά το 2007, ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια μονάδες.

Ανοδική ήταν η πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου για το 2017 και για τέταρτη συνεχή χρονιά καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου, (ACEA) οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 3,4% στην ευρωπαϊκή επικράτεια για αθροίζοντας μάλιστα, για πρώτη φορά μετά το 2007, σε περισσότερες από 15 εκατομμύρια μονάδες.

Αντιστοίχως θετικές ήταν και οι επιδόσεις των παραδοσιακά μεγάλων αγορών αυτοκινήτου της γηραιάς ηπείρου, με μοναδική εξαίρεση τη βρετανική η οποία με φόντο το Brexit εξακολούθησε να συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Αναλυτικά, το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης για το 2017 το κατέγραψε η ιταλική αγορά όπου οι πωλήσεις αυτοκινήτων ενισχύθηκαν κατά 7,9%, ακολουθεί η ισπανική με 7,7% ενώ η γαλλική και η γερμανική καταγράφουν ποσοστιαία αύξηση 4,7% και 2,7% αντίστοιχα.

Στην Βρετανία η οποία μάλιστα αποτελεί και από τις δυναμικότερες αγορές αυτοκινήτου στην Ευρώπη, οι πωλήσεις αυτοκινήτου το 2017 μειώθηκαν κατά 5,7%.

Ενδεικτικό των τάσεων που επικρατούν στη βρετανική αγορά το τελευταίο διάστημα είναι ότι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μειώνονται τους τελευταίους εννέα μήνες, ενώ ειδικά το δύσκολο -όπως αποδείχθηκε- Δεκέμβριο για την ευρωπαϊκή αγορά, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στη Γηραιά Αλβιώνα υποχώρησαν κατά 14,4%.

Συνολικά κατά τον τελευταίο μήνα του έτους η ευρωπαϊκή αγορά σημείωσε επίσης αρνητικό πρόσημο, καταγράφοντας μείωση 4,9% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ενώ από το «club των ισχυρών» η μοναδική αγορά που κατέγραψε αύξηση ήταν η ισπανική όπου οι πωλήσεις αυτοκινήτων ενισχύθηκαν κατά 6,2%.

auto.in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024