Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Jaguar I-Pace 2018: Πρόβα τζενεράλε σε αρκτικό τοπίο

Jaguar I-Pace 2018: Πρόβα τζενεράλε σε αρκτικό τοπίο

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της Jaguar η οποία «κλείδωσε» για τις αρχές Μαρτίου και επί του παρόντος δοκιμάζει το βήμα της στις αφιλόξενες συνθήκες του σκανδιναβικού βορρά.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της Jaguar καθώς όπως ανακοίνωσε η βρετανική φίρμα, η έκδοση παραγωγής του νέου crossover θα αποκαλυφθεί την 1η Μαρτίου αρχικά διαδικτυακά, ενώ στις 6 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Παράλληλα, με το χρονοδιάγραμμα της αποκάλυψής του, η Jaguar έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες ακόμα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το ηλεκτρικό μοντέλο θα μπορεί να αναπληρώσει το 80% της ενέργειας των μπαταριών του σε λιγότερο από 45 λεπτά με την συνδρομή ταχυφορτιστή.

Αν και επί του παρόντος οι Βρετανοί δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα επίσημα στοιχεία για την απόδοση της μπαταρίας, σύμφωνα με τις αρχικές συστάσεις, πρόκειται για μπαταρία 90 kWh η οποία θα προσφέρει αυτονομία κοντά στα 500 χλμ. κάτι που σημαίνει ότι στον παραπάνω χρόνο, με το σύστημα ταχείας φόρτισης το I-Pace θα «ανανεώνει» την αυτονομία του για περίπου 400 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του μηχανικού συνόλου με το οποίο θα εξοπλίζεται, αν και οι Βρετανοί είναι φειδωλοί σε πληροφορίες, το I-Pace αναμένεται να εφοδιάζεται με ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ, ένα για κάθε άξονα, τα οποία θα του εξασφαλίζουν τετρακίνηση και απόδοση 700 ίππων και 700 Nm ροπής.

Παράλληλα, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει οι Σουηδοί, σε δεύτερο χρόνο το I-Pace θα προσθέσει στην γκάμα του και μια αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση η οποία θα εγκαινιάσει μια νέα διοργάνωση η οποία ονομάζεται I-Pace eTrophy και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Formula E.

Επί του παρόντος το ηλεκτρικό crossover δοκιμάζει τις αντοχές του στο ψύχος του σκανδιναβικού βορρά καθώς οι Βρετανοί πραγματοποιούν δοκιμές στις εγκαταστάσεις τους στη Σουηδία όπου το I-Pace εκτίθεται σε θερμοκρασίες που φτάνουν έως και τους 40 βαθμούς υπό το μηδέν και τελειοποιώντας παράλληλα τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν το σύστημα τετρακίνησης.

auto.in.gr

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024