Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz A-Class 2018: The last stand…

Mercedes-Benz A-Class 2018: The last stand…

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Daimler AG, Gorden Wagener δίνει μέσω Instagramm τις τελευταίες συστάσεις πριν την αποκάλυψη της νέας γενιάς του δημοφιλούς μοντέλου της Mercedes-Benz.

H νέα γενιά της «μικρής» Mercedes-Benz κάνει ακόμα μια teaser εμφάνιση μέσω instagramm, πριν την επίσημη πρεμιέρα της η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο Άμστερνταμ.

Αυτή την φορά, η A-Class αποτυπώνεται μέσα από το βλέμμα του επικεφαλής σχεδιασμού της Daimler AG, Gorden Wagener, ο οποίος στο σύντομο teaser, υπόσχεται περισσότερη ευρυχωρία αλλά και πιο σπορ αισθητική για τη νέα γενιά του μοντέλου το οποίο, όπως επισημαίνει, αποτελεί την τελευταία εξέλιξη του σχεδιαστικού κώδικα «Αισθητικής Καθαρότητας» της γερμανικής φίρμας.

Even @gorden.wagener, Chief Design Officer at Daimler AG, can barely contain his excitement. With just one day to go, the new Mercedes-Benz A-Class is almost ready for its world premiere. #AClass2018 #MBUX #MBcars #MercedesBenz #Mercedes #MBdesign #MBhotandcool

Ανεξαρτήτως των όσων αποκαλύπτει τo νέο teaser video, όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει η Mercedes-Benz, η A-Class θα επωφεληθεί από το νέο interface της φίρμας, MBUX, το οποίο συνδυάζεται με ένα δίδυμο οθονών 10,25 ιντσών που μεταβάλλουν ριζικά και επί το τεχνολογικότερο τη σχεδίαση του εσωτερικού, αλλά και πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες που προσφέρονται στον οδηγό από το infotainment με την συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης.

Πλην της τεχνολογικής ενσυνειδητότητας σε επίπεδο infotainment, όπως είναι ήδη γνωστό η A-Class θα έχει ως αφετηρία μια εξελιγμένη αρχιτεκτονική η οποία ονομάζεται MFA2 και αναμένεται να εξασφαλίσει περισσότερη ευρυχωρία στο θάλαμο επιβατών αλλά και πρακτικότητα με την αύξηση του όγκου του χώρου αποσκευών. Παράλληλα, όπως προκύπτει από την νέα της εμφάνιση η νέα A-Class θα διαθέτει μια πλήρους έκτασης ηλιοροφή.

Παράλληλα με τις βελτιώσεις σε κάθε επίπεδο η A-Class αναμένεται να προσφέρει περισσότερες επιλογές από ποτέ τόσο σε επίπεδο αμαξωμάτων όσο και εκδόσεων κινητήρα καθώς η νέα «μικρή» Mercedes-Benz θα συμπεριλάβει μια τετράθυρη έκδοση.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η νέα A-Class θα προσφέρεται σε έντεκα εκδόσεις ισχύος, έχοντας ως αφετηρία ένα νέο τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 1,3 λίτρων δια χειρός Renault, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Την γκάμα θα συμπληρώσουν diesel χαμηλού κυβισμού επίσης γαλλικής προέλευσης, ενώ το παζλ θα ολοκληρωθεί με μηχανικά σύνολα 2,0 λίτρων της Mercedes-Benz. Παράλληλα, όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί η νέα A-Class θα περιλάβει στις εκδόσεις της και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Στον «αντίποδα» της γκάμας και αναφορικά με τις ισχυρότερες εκδόσεις αξίζει να σημειωθεί θα υπάρξει και μια δεύτερη έκδοση AMG με τα διακριτικά Α 35 και ισχύ 300 ίππων η οποία θα αναλάβει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των «απλών» εκδόσεων και της κορυφαίας Α 45 AMG η οποία θα επιστρέψει ακόμα ισχυρότερη.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024