Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Peugeot σχεδιάζει να ενδώσει στη γοητεία των coupe SUV

H Peugeot σχεδιάζει να ενδώσει στη γοητεία των coupe SUV

Η γαλλική φίρμα σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω στην SUV γκάμα της, προσθέτοντας ένα νέο πιο σπορ προδιαγραφών είδος το οποίο θα φροντίσει να ενισχύσει τη γοητεία της ήδη δημοφιλούς σειράς των περιπετειωδών προϊόντων της.

Η γαλλική φίρμα σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω στην SUV γκάμα της, προσθέτοντας ένα νέο είδος το οποίο θα φροντίσει να ενισχύσει τη γοητεία της ήδη δημοφιλούς σειράς των περιπετειωδών προϊόντων της.

Ο λόγος για ένα νέο coupe SUV το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα φέρει τα διακριτικά 4008 και όπως και τα 3008 και 5008 θα έχει ως αφετηρία την μεταβλητή αρχιτεκτονική της Peugeot, EMP2.

Εκτός από την coupe χάραξη της οροφής, η Peugeot σκοπεύει να δώσει έναν συνολικά πιο δυναμικό χαρακτήρα στο 4008 τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και σε ό,τι αφορά τα οδηγικά του χαρακτηριστικά τα οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα είναι σαφώς δυναμικότερα από αυτά του 3008 χάρη και σε ένα νέο set-up της ανάρτησης.

Εφαλτήριο για την γκάμα κινητήρων του νέου SUV αναμένεται να αποτελέσει ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης PureTech, ενώ ψηλότερα θα βρεθεί ένας βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων.

Την γκάμα θα συμπληρώσουν diesel μοτέρ 1,6 και 2,0 λίτρων ενώ δεν αναμένεται να λείψει και η plug-in υβριδική τεχνολογία η οποία μάλιστα θα εκπροσωπηθεί από δύο εκδόσεις.

Αμφότερες θα αξιοποιήσουν τον κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων σε συνδυασμό με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες. Στη δεύτερη περίπτωση ο ένας ηλεκτροκινητήρας θα αναλαμβάνει τον μπροστινό άξονα και ο έτερος τον πίσω προσφέροντας ισχύ έως και 300 ίππους και τετρακίνηση ενώ η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να φορέσει τα διακριτικά GT.

Η μικρότερης ισχύος υβριδική έκδοση η οποία αναμένεται να κινηθεί περί τους 240 ίππους θα αξιοποιεί ένα και μόνο ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα.

Στο εσωτερικό αναμένεται να υιοθετηθεί το γνωστό layout του i-Cockpit, ωστόσο το κάθισμα θα είναι τοποθετημένο χαμηλότερα ενώ η αισθητική θα υιοθετήσει έναν εμφανώς πιο σπορ χαρακτήρα.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024