Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο μισό θα περιοριστεί η παραγωγή του Maserati Levante

Στο μισό θα περιοριστεί η παραγωγή του Maserati Levante

Η μειωμένη αποδοχή του ιταλικού SUV σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στον προϊόντικό σχεδιασμό, δημιουργεί «κενά» στο εργοστάσιο του Mirafiori, οδηγώντας σε περιστολή της παραγωγής.

Η μειωμένη ζήτηση για το πρώτο SUV της πολυτελούς ιταλικής φίρμας οδηγεί την Fiat Chrysler Automobiles να δρομολογεί νέα μείωση των ρυθμών παραγωγής του στο εργοστάσιο Mirafirori όπου και κατασκευάζεται το Maserati Levante.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει τα συνδικάτα του εργοστασίου Mirafiori, η μείωση της παραγωγής που δρομολογείται από τον όμιλο, αναμένεται να φτάσει έως και το 60% από τον προσεχή Ιούλιο.

Η απόφαση αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια έως και 2.000 θέσεων εργασίας από το συγκεκριμένο εργοστάσιο όπου, εκτός από το SUV της Maserati, κατασκευάζεται επίσης και η Alfa Romeo MiTo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FCA έχει ήδη προχωρήσει μέσα στο 2017 σε μειώσεις της παραγωγής στο εργοστάσιο του Mirafiori, επιβάλλοντας πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας στο οποίο οι εργαζόμενοι είχαν συμφωνήσει προκειμένου να μην υπάρξουν απολύσεις.

Κατά την ανακοίνωση του πενταετούς πλάνου, το 2014 ο S. Marchionne είχε υποσχεθεί ότι τα ιταλικά εργοστάσια της FCA θα παράγουν “πάση δυνάμει” έως το τέλος του 2018. Ωστόσο, όπως δήλωσε προσφάτως μιλώντας στο περιθώριο της έκθεσης του Detroit, ο όμιλος ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος προϊοντικός σχεδιασμός που θα καταστήσει κάτι τέτοιο εφικτό.

auto.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024