Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κλείδωσε» η ονομασία Cullinan για το πρώτο SUV της Rolls-Royce

«Κλείδωσε» η ονομασία Cullinan για το πρώτο SUV της Rolls-Royce

Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε και επισήμως, ότι το πρώτο SUV της θα πάρει το όνομα του από το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί ποτέ.


Παρά τις προηγούμενες πληροφορίες περί του αντιθέτου, η Rolls-Royce αποφάσισε τελικά να διατηρήσει το όνομα Cullinan για την έκδοση παραγωγής του πρώτου της SUV ή μάλλον καλύτερα, της «Rolls-Royce παντός εδάφους με το υπερυψωμένο αμάξωμα» όπως αρέσκεται να αποκαλεί η βρετανική φίρμα την δική της υπερπολυτελή εκδοχή για το είδος.

Σε ό,τι αφορά την έμπνευση της συγκεκριμένης ονομασίας η οποία συνδέθηκε εξαρχής με το μοντέλο που θα ανοίξει ένα νέο πεδίο… περιπετειώδους δραστηριότητας για τους Βρετανούς, έλκει την καταγωγή της από το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, με καθαρό βάρος 3.106,75 καράτια (άκοπο).

Για την ιστορία, το Cullinan Ι ή Μεγάλο Αστέρι της Αφρικής βρέθηκε το 1905 παίρνοντας το όνομα του από τον πρόεδρο των ορυχείων όπου βρέθηκε, Thomas Cullinan, ενώ από το 1907 κοσμεί το σκήπτρο των Κοσμημάτων του Στέμματος τα οποία φυλάσσονται στον Πύργο του Λονδίνου.

Σε ό,τι αφορά την φερώνυμη, προσεχή πρόταση της Rolls-Royce η εξέλιξη της οποίας έχει ξεκινήσει πριν περίπου τρία χρόνια, αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα, αρχικά σε περιορισμένο κοινό που θα απαρτίζεται από τους δυνάμει αγοραστές και ήδη ιδιοκτήτες Rolls-Royce ενώ η πρώτη του δημόσια εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Cullinan θα είναι το δεύτερο μοντέλο της βρετανικής φίρμας το οποίο θα αξιοποιήσει το αλουμινένιο χωροδικτύωμα και την αρχιτεκτονική που εξελίχθηκε για την Phantom VIII. Από το κορυφαίο μοντέλο της Rolls-Royce, αναμένεται να προέλθει και το μηχανικό σύνολο και συγκεκριμένα ο θηριώδης V12 των 6,75 λίτρων των 570 ίππων και των 900 Nm ροπής.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει ένα σοφιστικέ σύστημα ανάρτησης το οποίο σε συνδυασμό και με την τετρακίνηση θα εξασφαλίσει στο Cullinan , την οδική συμπεριφορά και τη χαρακτηριστική άνεση που σύμφωνα με τις συστάσεις «οφείλουν να προσφέρουν οι προτάσεις της Rolls-Royce», μόνο που αυτή τη φορά, όλα τα παραπάνω θα ισχύουν τόσο στις διαδρομές στην άσφαλτο όσο και στις off-road.

Για αυτό το σκοπό, όπως άλλωστε έχουν ανακοινώσει οι Βρετανοί, το πρωτότυπο SUV έχει ήδη δοκιμαστεί σε κάθε είδους επιφάνεια, απο χιόνι, πάγο, χώμα και λάσπη έως βελγικό παβέ και «άγριο» τσιμέντο προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα τόσο σε ό,τι αφορά την παρεχόμενη άνεση από την ανάρτηση όσο και τη σωστή μόνωση που πρέπει να είναι ανάλογη με τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας, ακόμα και αν ο off-road χαρακτήρας του νέου μοντέλου συνεπάγεται απαιτητικότερες διαδρομές και λιγότερο «πολιτισμένες» επιφάνειες.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ιδιαιτερότητες της, η δεδομένη πολυτέλεια όσο και η εκλεκτική της τεχνολογική συγγένεια με το κορυφαίο μοντέλο της Rolls-Royce, αναμένεται να αναγάγει το Cullinan στο ακριβότερο καινούριο αυτοκίνητο που θα μπορεί κανείς να αγοράσει όταν λανσαριστεί.

Ως προς αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική τιμή της Phantom διαμορφώνεται σε 450.000 δολάρια, ποσό το οποίο το Cullinan αναμένεται να ξεπεράσει.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024