Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz C-Class 2018: Ανανέωση... τεχνολογίας

Mercedes-Benz C-Class 2018: Ανανέωση… τεχνολογίας

Η Mercedes-Benz δίνει το στίγμα της ανανεωμένης C-Class η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της σε τετράθυρη και estate έκδοση στην προσεχή έκθεση της Γενεύης.


Η γερμανική φίρμα δίνει τις πρώτες συστάσεις για την ανανεωμένη C-Class η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Γενεύης σε τετράθυρη και Estate έκδοση.

Το δημοφιλές μοντέλο της Mercedes-Benz το οποία με 415.000 μονάδες αποτέλεσε και το πλέον ευπώλητο της φίρμας για το 2017, επωφελείται από μια σειρά στοχευμένων αλλαγών που αποσκοπούν στην ενίσχυση του τεχνολογικού και εξοπλιστικού παλμαρέ της, «φιλτράροντας» συστήματα υποβοήθησης και gadgets από την S-Class.

Ξεκινώντας εκ των έσω, η ανανεωμένη C-Class προσθέτει στις επιλογές της ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων που δίνει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα σον οδηγό να επιλέξει διαφορετικές διαμορφώσεις.

Η νέα επιλογή για τον πίνακα οργάνων, συνδυάζεται με την ευρύτερη αναβάθμιση του συστήματος infotainment προσφέροντας περισσότερες επιλογές σε επίπεδο εξατομίκευσης και συνδεσιμότητας smartphone καθώς πλέον η συγκεκριμένη λειτουργία προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες της ανανεωμένης C-Class θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εκτός από την οθόνη των επτά ιντσών, για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης μια νέα, μεγαλύτερη οθόνη με διαγώνιο 10,25 ιντσών. Επιπλέον οι λειτουργίες του infotainment είναι πλέον διαχειρίσιμες τόσο μέσω του γνωστού touchpad όσο και μέσω φωνητικών εντολών. Νέο είναι και το τιμόνι το οποίο ενσωματώνει διακόπτες με τεχνολογία αφής.

Πέρα από τα ορατά στοιχεία, η τεχνολογική αναβάθμιση της C-Class περιλαμβάνει μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία εμπλουτίζει τις δυνατότητες της σε επίπεδο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

Έτσι η C-Class, αποκτά πρόσβαση στο αναβαθμισμένο πακέτο συστημάτων Intelligent Drive το οποίο αξιοποιώντας δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης σε συνάρτηση με στοιχεία από βελτιωμένους αισθητήρες και radar προσφέρει και τη δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης. Παράλληλα τα συστήματα Active Distance Assist Distronic και τα αναβαθμισμένα Active Lane Change Assist Και Active Emergency Stop Assist λειτουργούν επικουρικά στον οδηγό διευκολύνοντας τον σε κάθε περίσταση.

Το αναβαθμισμένο πακέτο συστημάτων της C-Class συμπληρώνει η παρουσία των αυτόματα ρυθμιζόμενων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED τα οποία αποτελούνται από 84 LED και προσαρμόζονται αυτόματα στις εκάστοτε συνθήκες κυκλοφορίας.

Σε επίπεδο άνεσης, η C-Class προσθέτει το σύστημα Energizing Comfort το οποίο επίσης προέρχεται από την S-Class και το οποίο δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει και να παραμετροποιήσει μια σειρά από λειτουργίες όπως ο αρωματισμός της καμπίνας, η λειτουργία μασάζ στα καθίσματα και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός αναλόγως με τη διάθεσή του και υπόσχονται να προσφέρουν μια διαφορετική και πιο άνετη εμπειρία.

Τις παραπάνω αλλαγές αναλαμβάνουν να τονίσει και μια σειρά αισθητικών παρεμβάσεων στην εξωτερική εμφάνιση της C-Class η οποία επωφελείται από νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, και πλήρως ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, προς το παρόν η Mercedes-Benz κρατά τα χαρτιά της κλειστά, ανακοινώνοντας μόνο ότι θα υπάρξουν νέες αφίξεις κινητήρων σε όλο το φάσμα συμπεριλαμβανομένης της νέας έκδοσης με την υπογραφή του Afffalterbach AMG 43 η οποία θα αποτελέσει την εισαγωγική στον κόσμο των επιδόσεων –και- για την ανανεωμένη C-Class.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024