Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ραντεβού στη Γενεύη για την έκδοση παραγωγής του νέου μικρού SUV της Lexus

Ραντεβού στη Γενεύη για την έκδοση παραγωγής του νέου μικρού SUV της Lexus

Με αφετηρία την προσεχή έκθεση της Γενεύης, η Lexus θα προσθέσει ένα νέο μικρό SUV στην γκάμα της το οποίο θα ακολουθήσει τις σχεδιαστικές επιταγές του UX Concept και κατά την προσφιλή συνήθεια των Ιαπώνων θα περιλάβει στις επιλογές του και μια υβριδική έκδοση.

Η ιαπωνική φίρμα επιβεβαίωσε την παρουσία της έκδοσης παραγωγής ενός νέου μικρού SUV στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της περιπετειώδους γκάμας της, στοχεύοντας στη διεύρυνση του κοινού της φίρμας επί το νεανικότερο με δεδομένη και τη… δεδομένη δημοτικότητα της κατηγορίας.

Το νέο compact SUV μοντέλο θα έχει ως αισθητική αφετηρία το UX Concept το οποίο είχε πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του ως πρωτότυπο στην έκθεση του Παρισιού το 2016, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα έχει ως αφετηρία την παγκόσμια αρχιτεκτονική του ομίλου Toyota, TNGA περιλαμβάνοντας στις επιλογές του ένα υβριδικό σύνολο αντίστοιχο του Toyota C-HR.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείεται στην περίπτωση του μικρού SUV της Lexus η προσφερόμενη ισχύς να αγγίξει υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τους 122 ίππους της υβριδικής έκδοσης του Toyota C-HR ενώ το ίδιο ενδεχομένως θα συμβεί και με τις συμβατικές εκδόσεις, οι οποίες θα κινηθούν ψηλότερα σε σχέση με το μικρό SUV της Toyota.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, το UX αναμένεται να διατηρήσει την πολωτική όσο και εντυπωσιακή σχεδίαση του concept car αν και σε μια πιο προσγειωμένη εκδοχή από την οποία θα λείπουν εξεζητημένα στοιχεία του πρωτότυπου όπως οι προς τα πάνω ανοιγόμενες πόρτες, οι καθρέφτες-κάμερες καθώς και οι εκκεντρικές εξοπλιστικές επιλογές του θαλάμου επιβατών.

Σε κάθε περίπτωση, από την έκδοση παραγωγής του νέου μοντέλου δεν θα λείψουν εκείνες οι προδιαγραφές που επιβάλλονται από την premium κατηγορία όπου και θα ανήκει αλλά και τις υψηλές τεχνολογικές απαιτήσεις, σε επίπεδο gadget, του νεανικότερου κοινού στο οποίο θα στοχεύσει.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024