Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
KIA Ceed 2018: Η εποχή της ενηλικίωσης

KIA Ceed 2018: Η εποχή της ενηλικίωσης

Το μικρομεσαίο μοντέλο υποδέχεται την τρίτη γενιά του η οποία με την συνδρομή μιας πιο καθαρής αισθητικής γραμμής, της εκτεταμένης εξοπλιστικής αναβάθμισης, νέων κινητήρων αλλά και ιδιαίτερης έμφασης στην ποιότητα, φιλοδοξεί να συμπιέσει τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

Το κορεατικής καταγωγής μικρομεσαίο μοντέλο με τα ευρωπαϊκά γονίδια εξέλιξης, υποδέχεται την νέα, τρίτη γενιά του που χάρη σε μια συνολική αναθεώρηση υπόσχεται την πιο ολοκληρωμένη και πιο ώριμη εκδοχή του μοντέλου.

Σχεδιαστικά, το Ceed διατηρεί τη γνώριμη υπογραφή των Κορεατών που μεταφράζεται στο χαρακτηριστικό μοτίβο της «Tiger» γρίλιας και των χαρακτηριστικών τετραγωνισμένων φώτων ημέρας, συνδυάζοντας την ωστόσο με μια πιο ήπια και γεωμετρική σχεδίαση σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες επιφάνειες του αμαξώματος που αποχωρίζεται τις πτυχώσεις και τις παντός είδους «θορυβώδεις» λεπτομέρειες προς όφελος μιας πιο καθαρής αισθητικής γραμμής.

Αντιστοίχως, ισχύει και για το εσωτερικό ο σχεδιασμός του οποίου στοχεύει σε περισσότερη ευρυχωρία και εργονομία. Ενδεικτικό είναι ότι με την συνδρομή της πιο αποδοτικής διάταξης που εξασφάλισε η μετάβαση του Ceed σε μια νέα αρχιτεκτονική, εκτός από περισσότερη άνεση στο θάλαμο επιβατών το μικρομεσαίο μοντέλο προσφέρει χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ 395 λίτρων.

Η κεντρική κονσόλα έχει μια ελαφρά κλίση προς τα αριστερά προς όφελος μιας πιο οδηγοκεντρικής αντίληψης ενώ οι Κορέατες υπόσχονται πιο μαλακά πλαστικά τα οποία σε συνδυασμό με το τεχνόδερμα, το αλουμίνιο, τις γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες αλλά και το αληθινό δέρμα στις ακριβότερες εκδόσεις, στοιχειοθετούν το εγχείρημα της ποιοτικής αναβάθμισης του Ceed.

Υπό το ίδιο σκεπτικό, η νέα γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό αυτόματα ρυθμιζόμενα φωτιστικά σώματα και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί ενώ δίνεται η δυνατότητα επιλογής για μεγαλύτερη, οκτώ ιντσών οθόνη για το infotainment αλλά και ενός ηχοσυστήματος JLB. Στις προαιρετικές επιλογές περιλαμβάνεται επίσης Wi-Fi hotspot.

Παράλληλα, για πρώτη φορά σε μοντέλο της ΚΙΑ εντάσσεται ενεργό cruise control σε συνδυασμό με σύστημα υποβοήθησης για τη διατήρηση της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας τα οποία σύμφωνα με τους Κορεάτες εξασφαλίζουν στο Ceed αυτονομία επιπέδου 2 στη σχετική κλίμακα που έχει δημιουργηθεί και φτάνει έως το 5. Στο εξοπλιστικό παλμαρέ του συγκαταλέγονται επίσης σύστημα επιτήρησης και προειδοποίησης του οδηγού για τα τυφλά σημεία και κατά την οπισθοπορεία, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και σύστημα αποτροπής συγκρούσεων με ανίχνευση πεζών.

Σε επίπεδο κινητήρων, το νέο Ceed θα είναι διαθέσιμο με τρικύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης 1,0 λίτρου με απόδοση 120 ίππων, έναν ατμοσφαιρικό 1,4 λίτρων με 100 ίππους και έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο 1,4 λίτρων με ισχύ 140 ίππους. Τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα εφοδιάζει ένα νέο diesel μοτέρ το οποίο υπόσχεται αυξημένη αποδοτικότητα και θα προσφέρεται σε εκδοχές ισχύος 115 και 136 ίππων.

Η ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση καθώς και το diesel μοτέρ θα προσφέρουν τη δυνατότητα συνδυασμού και με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της KIA επτά σχέσεων, πλην του μηχανικού έξι σχέσεων.

Μικρή επίσης αλλά σημαντική λεπτομέρεια της νέας γενιάς του Ceed είναι ότι αποχωρίζεται την απόστροφο της ονομασίας του, η οποία διατηρεί ωστόσο την σημασία της που αντιστοιχεί στα αρχικά του «Community of Europe, with European Design».

Επίσης όπως έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί η ΚΙΑ, η γκάμα του Ceed θα εμπλουτιστεί με μια νέα πρακτική έκδοση η οποία θα υπακούσει στις σχεδιαστικές επιταγές του Proceed Concept, ενώ ανεπίσημες πληροφορίες ότι στο μέλλον η γκάμα του Ceed θα εντάξει και μια περιπετειώδους προσανατολισμού crossover έκδοση.

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024