Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo XC40: Ενδίδοντας στους τρεις κυλίνδρους

Volvo XC40: Ενδίδοντας στους τρεις κυλίνδρους

Η σουηδική φίρμα επιβεβαίωσε την προσθήκη ενός νέου κινητήρα βενζίνης με τρικύλινδρη διάταξη, στην γκάμα της ο οποίος θα ξεκινήσει την «πορεία» του από το XC40, αποτελώντας εφαλτήριο για ένα νέο plug-in υβριδικό σύνολο.

Πιστή στην υπόσχεσή της, η σουηδική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες συστάσεις για το νέο τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο τεχνολογίας Drive E, το οποίο αποτελεί το πρώτο του είδους… των τριών κυλίνδρων στην 91 ετών ιστορία της φίρμας.

Ο νέος κινητήρας βενζίνης, χωρητικότητας 1,5 λίτρου θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως μέλος της γκάμας του πρώτου compact SUV της Volvo, XC40 το οποίο έχει ήδη βρει μια θέση στις ανά τον κόσμο αντιπροσωπείες της φίρμας.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, επί του παρόντος η Volvo δεν έχει ανακοινώσει μεγέθη ροπής και ισχύος, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι το νέο μοτέρ θα είναι διαθέσιμο τόσο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και το αυτόματο, οκτώ σχέσεων των Σουηδών.

Επιπλέον, όπως ανακοινώνει η Volvo ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης βασίζεται στις ίδιες αρχές με τους ήδη γνωστούς τετρακύλινδρους κινητήρες Drive E της σουηδικής φίρμας οι οποίες υπόσχονται να εξασφαλίσουν –και- στο νέο σύνολο έναν ιδανικό συνδυασμό αποδοτικότητας και ισχύος.

Ως προς αυτό, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο νέος κινητήρας δεν θα «περιοριστεί» αποκλειστικά στις «δικές» του δυνατότητες ισχύος και αποδοτικότητας καθώς, όπως διευκρινίζουν οι Σουηδοί, θα αποτελέσει εφαλτήριο για ένα νέο plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο θα προστεθεί σε δεύτερο χρόνο στην γκάμα του XC40 αλλά και των υπολοίπων νεότερων μοντέλων της Volvo, διευρύνοντας σημαντικά τις δυνατότητές τους τόσο σε ό,τι αφορά την ιπποδύναμη όσο και το κρίσιμο μέγεθος των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Alexander Petrofski επικεφαλής εξέλιξης για τη σειρά 40 o οποίος με αφορμή την αποκάλυψη του νέου κινητήρα επεσήμανε: «Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας μας αποτελεί συναρπαστική εξέλιξη τόσο για το XC40 όσο και για την Volvo Cars. O σχεδιασμός αυτού του compact κινητήρα μας παρέχει την απαιτούμενη ευελιξία για να εμπλουτίσουμε την γκάμα κινητήρων του XC40».

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024