Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari 488 Pista: Επίδειξη αγωνιστικής ισχύος

Ferrari 488 Pista: Επίδειξη αγωνιστικής ισχύος

H αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση της 488, δίνει το στίγμα της μέσω μιας σειράς εικόνων και στοιχείων που αναδύθηκαν στο διαδίκτυο πριν την επίσημη πρεμιέρα της στην έκθεση της Γενεύης.


H νέα, αγωνιστικού προσανατολισμού έκδοση της 488 αποκαλύφθηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο, χάρη σε μια διαρροή που προήλθε από forum της Ferrari, φέρνοντας στην επιφάνεια ορισμένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νέου σκληροπυρηνικού μοντέλου του Maranello.

Εν πρώτοις, η νέα ειδική έκδοση πρόκειται να υιοθετήσει τα διακριτικά Pista μην αφήνοντας περιθώρια αμφιβολιών για τον ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης της αλλά και για τις ανάγκες τις οποίες φιλοδοξεί να καλύψει, η εξέλιξή της.

Πέρα από τις ορατές αεροδυναμικές διαφοροποιήσεις που αφήνουν να διαφανούν οι πρώτες εικόνες της και οι οποίες υπόσχονται να βελτιώσουν τον αεροδυναμικό της συντελεστή κατά 20% συνεπικουρούμενων στοιχείων όπως οι αεροδυναμικοί διαχύτες από την 488 GTE του Le Mans, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η 488 Pista θα είναι ελαφρύτερη, ενώ στα σπλάχνα της θα βρεθεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 3,9 λίτρων twin turbo κινητήρα ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει τον τίτλο του ισχυρότερου V8 που έχει παρουσιάσει ποτέ η Ferrari.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανεπίσημες πληροφορίες η νέα εκδοχή του V8 αναμένεται να αποδίδει περί τους 700 ίππους ενώ θα είναι και κατά 10% ελαφρύτερη σε σχέση με το μέχρι σήμερα γνωστό σύνολο της 488.

Παράλληλα με την επιπλέον ισχύ, η 488 Pista θα επωφεληθεί από μια σειρά χαρακτηριστικών, σύμφωνων με τον νέο της προσανατολισμό και τα οποία συνοψίζονται σε ένα σπορ προδιαγραφών κιβώτιο ένα αντιστοίχως υψηλής απόκρισης και αυξημένης αμεσότητας σύστημα διεύθυνσης.

Επίσης για λόγους που συνδέονται με τον περιορισμό του βάρους, η Ferrari 488 Pista θα διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό ανθρακονημάτων που έχει αξιοποιηθεί ποτέ σε μοντέλο της Ferrari, ενώ για τους ίδιους ακριβώς λόγους το παζλ θα συμπληρώσει ένα σετ τροχών 20 ιντσών ελαφρού κράματος με μειωμένο κατά 40% βάρος σε σχέση με αυτούς της βασικής έκδοσης της 488, τους οποίους θα «ντύνουν» ελαστικά Michelin Sport Cup2.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024