Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 508 2018: Η

Peugeot 508 2018: Η «εκδίκηση» της τετράθυρης κομψότητας

H νέα τετράθυρη ναυαρχίδα της Peugeot αποκαλύπτεται πριν την επίσημη πρεμιέρα της στην έκθεση της Γενεύης επενδύοντας στην σπορ κομψότητα με σχεδιαστική τόλμη που φιλοδοξεί να υπερασπιστεί την χαμένη τιμή των sedan.


Η γαλλική φίρμα αποκάλυψε την νέα, δεύτερη γενιά του κορυφαίου τετράθυρου μοντέλου της το οποίο, επενδύοντας σε ένα αισθητικό μείγμα που δείχνει να ισορροπεί ιδανικά μεταξύ σπορ στιβαρότητας και γαλλικής κομψότητας, φιλοδοξεί να βάλει σε σκέψεις όσους ισχυρίζονται ότι η κατηγορία υπολείπεται σε δυναμική.

Εκτός από την αιχμηρή αισθητική η οποία υπογραμμίζεται από την ιδιαίτερα επιθετική χάραξη της μάσκας, την ενδιαφέρουσα προσέγγιση σε ό,τι αφορά το μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω και την απουσία πλαισίων στις πόρτες, το σχεδιαστικό επιχείρημα της Peugeot αναλαμβάνει να υπογραμμίσει και η μεταβολή των αναλογιών του 508 επί το αθλητικότερο.

Το πλάτος του αυξάνεται κατά 2,0 εκατοστά και σε συνάρτηση με την ταυτόχρονη «υποχώρηση» του μήκους και του ύψους κατά 6,0 και 8,0 εκατοστά, αντιστοίχως, προσδίδοντας στο γαλλικό sedan αισθητική στιβαρότητα αλλά και περισσότερη ευελιξία.

Παρά τον περιορισμό των διαστάσεων, χάρη στην πιο αποδοτική διάταξη που του επιτρέπει η νέα αρχιτεκτονική, το 508 έχει αυξήσει τον χώρο αποσκευών του κατά 14, στα 487 λίτρα μέγεθος το οποίο εκτινάσσεται στα 1.537 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ενώ την αυξημένη πρακτικότητά του υπόσχεται να ενισχύσει και το φαρδύτερο άνοιγμα της θύρας του πορτ μπαγκάζ.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί, ότι ως απόρροια της νέας αρχιτεκτονικής το 508 έχει περιορίσει και το βάρος του κατά 70 κιλά.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, κυριαρχεί η γνώριμη σχεδίαση του i-Cokpit η οποία στην προκειμένη περίπτωση, εκτός από την αναγνωρίσιμη μικρή στεφάνη του τιμονιού και το οδηγοκεντρικό προφίλ, μεταφράζεται σε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μια οθόνη 10,0 ιντσών για το infotainment.

Την θέση του μοντέλου στην κορυφή της γκάμας αναλαμβάνει επίσης να υπερασπιστεί η ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και τα ακριβά υλικά στα οποία περιλαμβάνονται επιλογές για δέρμα και ξύλο καθώς και εξοπλιστικές επιλογές όπως τα καθίσματα με λειτουργία μασάζ και ο ατμοσφαιρικός LED φωτισμός.

Σε επίπεδο κινητήρων το 508 θα είναι διαθέσιμο με τον κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 177 και 217 ίππων σε συνδυασμό προαιρετικά με το οκτώ σχέσεων αυτόματο κιβώτιο της Peugeot ενώ τις επιλογές diesel απαρτίζουν δύο μοτέρ 1,5 και 2,0 λίτρων με ισχύ 128, 158 και 177 ίππων.

Τις προδιαγραφές του κορυφαίου τετράθυρου μοντέλου της γαλλικής φίρμας συμπληρώνει μια σειρά από συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, άνεσης και υποβοήθησης στα οποία περιλαμβάνεται σύστημα αυτόνομης πέδησης, ενεργό cruise control ενώ στις προαιρετικές επιλογές του συγκαταλέγεται και σύστημα «νυχτερινής όρασης» το οποίο με την συνδρομή μιας υπέρυθρης κάμερας ανιχνεύει πεζούς έως και 250 μέτρα πέρα από την εμβέλεια των φωτιστικών σωμάτων, σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας προβάλλοντας σχετική προειδοποίηση στην κεντρική οθόνη.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024