Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo V60 2018: H τεχνολογικά ενσυνείδητη εξέλιξη της παράδοσης

Volvo V60 2018: H τεχνολογικά ενσυνείδητη εξέλιξη της παράδοσης

Με την νέα αισθητική και την τεχνολογία που χαρακτηρίζει όλα τα νεότερα μοντέλα της Volvo, το V60 είναι κάτι παραπάνω από ριζικά διαφορετικό σε σχέση με τον προκάτοχό του, φιλοδοξώντας να αποτελέσει το «επίκεντρο της γκάμας» όπως το αποκαλούν οι Σουηδοί.


Επενδύοντας σε ένα μείγμα κομψότητας και πρακτικότητας, ιδωμένης υπό το πρίσμα του σκανδιναβικού design το νέο V60 αποτελεί το νέο μέλος της σειράς 6, υπακούοντας στην ίδια τεχνολογική λογική καινοτομίας αλλά και στην εγνωσμένου κύρους μακρά παράδοση της Volvo, στην κατηγορία των estate.

Όπως και το XC60 αλλά και τα μοντέλα της σειράς 90, το V60 έχει ως αφετηρία την μεταβλητή αρχιτεκτονική των Σουηδών, SPA, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογική καινοτομία και τις προηγμένες εφαρμογές άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης που ανέδειξαν τα παραπάνω μοντέλα χωρίς, κατά την προσφιλή συνήθεια των Σουηδών, να παραλείψει να προσθέσει κάτι ακόμα στο οπλοστάσιό τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για την αναβαθμισμένη δέσμη συστημάτων ασφάλειας City Safety η οποία ενισχύεται στο μέτωπο του συστήματος αυτόνομης πέδησης το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις γίνεται αποτελεσματικότερο στην αποτροπή ενδεχόμενων συγκρούσεων και στον περιορισμό των επιπτώσεων εφόσον αυτές δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν, διατηρώντας πάντα την ικανότητά του να ανιχνεύει πεζούς, ποδηλάτες και μεγάλα ζώα.

Βελτιωμένο υπόσχεται να είναι και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist με το οποίο εξοπλίζεται το V60 το οποίο, μπορεί αν λειτουργήσει υποστηρικτικά στον οδηγό αναλαμβάνοντας το σύστημα διεύθυνσης, πέδησης και τον κινητήρα σε ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα.

Το παλμαρέ ασφάλειας του V60 συμπληρώνουν τα συστήματα αποτροπής της εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας και το δρόμο καθώς και το αναβαθμισμένο σύστημα Cross Traffic Alert το οποίο ανιχνεύει και παρεμβαίνει σε ενδεχόμενους κινδύνους κατά την αλλαγή κατεύθυνσης του αυτοκινήτου σε διασταυρώσεις.

Ένα άλλο πεδίο «νεολογισμού» του V60 είναι ότι, σύμφωνα με την υπόσχεση της Volvo για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της από το 2019, θα είναι διαθέσιμο με δύο plug-in υβριδικά σύνολα.

Έτσι, εκτός από τις εκδόσεις βενζίνης T6 απόδοσης 310 ίππων και diesel D3 και D4 ισχύος 150 και 190 ίππων, το V60 θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, Τ6 Τwin Engine και T8 Τwin Engine, οι οποίες προσφέρουν απόδοση 340 και 390 ίππων αντίστοιχα και συνδυάζονται de facto με τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, στοιχεία τα οποία αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού και στην «απλή» έκδοση βενζίνης των 310 ίππων.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές του νέου σουηδικού wagon, το παρών δίνουν όλα τα εξοπλιστικά, σχεδιαστικά και ποιοτικά στοιχεία που αποτελούν κοινό παρονομαστή στα νεότερα μοντέλα των Σουηδών, συμπεριλαμβανομένης της κάθετης οθόνης αφής των εννέα ιντσών για το infotainment με τις πολλαπλές λειτουργίες, συνδεσιμότητας, πλοήγησης και ψυχαγωγίας αλλά και τα λειτουργικά Android Auto και Apple CarPlay.

Ως γνήσιος εκπρόσωπος της κατηγορίας όπου ανήκει, το μήκους 4,76 μέτρων και πλάτους 1,85 μέτρων V60 μπορεί να φιλοξενήσει στο πορτ μπαγκάζ του 529 λίτρα, μέγεθος βελτιωμένο κατά 99 λίτρα σε σχέση με τον προκάτοχό του και που με την αναδίπλωση των καθισμάτων αυξάνεται σε 1.364 λίτρα.

auto.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024