Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Aygo 2018: Ανανέωση για τον μικρό Σαμουράι

Toyota Aygo 2018: Ανανέωση για τον μικρό Σαμουράι

Η ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει την ανανεωμένη εκδοχή του αστικού μοντέλου της η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Γενεύης με νέα αισθητικά χαρακτηριστικά αλλά και βελτιώσεις κάτω από το καπό του.


Η ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει την ανανεωμένη εκδοχή του αστικού μοντέλου της η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Γενεύης με νέα αισθητικά χαρακτηριστικά αλλά και βελτιώσεις κάτω από το καπό του.

Το Aygo διατηρεί το γνώριμο «Χ» που χαρακτηρίζει σχεδιαστικά την όψη του ωστόσο η προσθήκη νέων ενσωματωμένων φώτων ημέρας LED με τα νέα γραφικά, οι νέες χρωματικές λεπτομέρειες και ο στοχευμένος ανασχεδιασμός στοιχείων της γρίλιας και του προφυλακτήρα, τους προσδίδουν πιο αιχμηρό και σοφιστικέ με τον ιαπωνικό αισθητικό ύφος.

Αντίστοιχες με το μπροστινό τμήμα είναι οι μεταβολές και στην πίσω όψη του, όπου κυριαρχούν τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα ενώ την ανανεωμένη εξωτερική εικόνα συμπληρώνουν νέου σχεδιασμού ζάντες και περισσότερες τολμηρές αποχρώσεις.

Στο εσωτερικό έχουν επίσης προστεθεί νέες επιλογές αλλά και νέες υφές για τις επενδύσεις καθώς και ένα νέο «μοτίβο» φωτισμού αν και η σημαντικότερη αλλαγή ως προς το θάλαμο επιβατών του ιαπωνικού μοντέλου είναι αόρατη δια γυμνού οφθαλμού και προέρχεται από τη βελτίωση της ηχομόνωσης και του κινητήρα που υπόσχονται το φιλτράρισμα λιγότερου θορύβου και κραδασμών στην καμπίνα, προς όφελος της άνεσης.

Ακόμα σημαντικότερες αλλαγές που αφορούν την αθέατη πλευρά του έχουν συντελεστεί σε ό,τι αφορά τον τρικύλινδρο κινητήρα των 998 κ.εκ. με τον οποίο εξοπλίζεται το μικρότερο Toyota, o οποίος εκτός από την παραπάνω συμβολή του στον πιο πολιτισμένο χαρακτήρα του Aygo επωφελείται από σημαντικές βελτιώσεις και σε ό,τι αφορά το δίπτυχο αποδοτικότητα-ισχύος.

Για την ακρίβεια, χάρη σε ένα νέο σύστημα διπλού ψεκασμού, τον υψηλότερο λόγο συμπίεσης και το ψυχόμενο σύστημα επανακυκλοφορίας των καυσαερίων, ο 1,0 λίτρου κινητήρας βενζίνης συμβαδίζει πλέον με τις προδιαγραφές Euro 6.2, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη απόδοση η οποία αυξάνεται στους 72 ίππους.

Σε επίπεδο αποδοτικότητας η μέση κατανάλωση καυσίμου ξεκινά από τα 3,9 λίτρα για τη βασική έκδοση ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται κατά 5 γρ. στα 90 γρ./χλμ. Στην έκδοση Eco ,χάρη στα ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης, την παρουσία συστήματος Stop&Start και τις βελτιώσεις στο κιβώτιο το μέγεθος των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μειώνεται περαιτέρω σε 86 γρ./χλμ.

Παράλληλα το Aygo επωφελείται από τη δέσμη συστημάτων ασφάλειας της Toyota, Safety Sense η οποία στην περίπτωση του μικρού της φίρμας περιλαμβάνει Pre Collision System το οποίο ειδοποιεί τον οδηγό για το ενδεχόμενο σύγκρουσης και προετοιμάζει τα φρένα για ταχύτερη επέμβαση καθώς και σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση εκτροπής του αυτοκινήτου από την λωρίδα κυκλοφορίας του.

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024