Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεσμεύσεις για την ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων ζητά ο C. Tavares

Δεσμεύσεις για την ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων ζητά ο C. Tavares

Ο επικεφαλής της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ΑCEA) και Νο1 του PSA Group, Carlos Tavares, θα ζητήσει χειροπιαστές δεσμεύσεις από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη δημιουργία δικτύου φόρτισης, χωρίς να αποκλείει ότι αν αυτές δεν τηρηθούν, θα προχωρήσει σε αίτημα προς την Ε.Ε. για την μετάθεση της εφαρμογής της αυστηρότερης ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

O επικεφαλής της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ΑCEA) και Νο1 του PSA Group, Carlos Tavares, θα ζητήσει επισήμως από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις χειροπιαστές δεσμεύσεις για την ανάπτυξη δικτύου φόρτισης εν είδει «ανταλλάγματος» της συγκατάθεσης του ισχυρού ευρωπαϊκού αυτοκινητιστικού λόμπι για τα αυστηρότερα όρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που θα ισχύσουν στην Ευρώπη από το 2021.

«Θεωρώ ότι είναι απολύτως λογικό να ζητήσουμε δεσμεύσεις από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος, στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης, συμπληρώνοντας ότι θα συζητήσει με το Δ.Σ. του ACEA, να ζητηθεί επίσης η μετάθεση της εφαρμογής των νέων αυστηρότερων ορίων CO2, εφόσον μέχρι το 2021 δεν υπάρξει η απαιτούμενη υποδομή που θα διευκολύνει τη διάδοση των ηλεκτροκίνητων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας έως το 2021 ο μέσος όρος εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του στόλου πωληθέντων της εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανίας θα πρέπει να έχει μειωθεί στα 95 γρ./χλμ. διοξειδίου του άνθρακα. Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν συμμορφώνονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπεται πρόστιμο ύψους 95 ευρώ για κάθε επιπλέον γρ./χλμ CO2 ανά πωληθέν αυτοκίνητο.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024