Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Ford ανακαλεί 1,4 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ λόγω ενδεχόμενης αποκόλλησης τιμονιού

H Ford ανακαλεί 1,4 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ λόγω ενδεχόμενης αποκόλλησης τιμονιού

Κατασκευαστικό λάθος που εντοπίστηκε σε αμερικανικά μοντέλα της Ford και μπορεί να προκαλέσει στην αποκόλληση της στεφάνης του τιμονιού από την κολώνα και κατ΄επέκταση σε αδυναμία ελέγχου του αυτοκινήτου οδηγεί 1,4 Ford στα συνεργεία.

H «μπλε οβάλ» φίρμα ανακοίνωσε την ανάκληση περίπου 1,4 εκ. οχημάτων της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού επικαλούμενη κατασκευαστικό σφάλμα το οποίο με την πάροδο του χρόνου και την κακή συντήρηση μπορεί να οδηγήσει σε αποκόλληση της στεφάνης του τιμονιού από την κολώνα, και κατ΄επέκταση στην απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου.

Το μέτρο αφορά αποκλειστικά μοντέλα που διατίθενται σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό και συγκεκριμένα, Ford Fusion και MKZ παραγωγής από το 2014 έως και το 2018 στα οποία σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της φίρμας, «η βίδα στήριξης της στεφάνης του τιμονιού ενδέχεται με τη πάροδο του χρόνου να χαλαρώσει και εφόσον δεν συντηρηθεί, μπορεί να οδηγήσει στην αποκόλλησή της στεφάνης, την απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου και σε ενδεχόμενο ατύχημα».

Όπως επίσης έχει ήδη ανακοινώσει η Ford, έχει ήδη ενημερωθεί για δύο ατυχήματα που φέρονται να σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα κληθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Ford στις ΗΠΑ για αντικατάσταση της επίμαχης βίδας καθώς και μια σειρά ενισχυτικών προσθηκών που θα αποτρέψουν ένα αντίστοιχο ενδεχόμενο στο μέλλον.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024