Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG GT R F1: Το ισχυρότερο Safety Car στην ιστορία της F1

Mercedes-AMG GT R F1: Το ισχυρότερο Safety Car στην ιστορία της F1

H Mercedes-Benz αποκάλυψε το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας που θα αναλάβει το ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας τη νέα σεζόν και το οποίο χάρη στην παρουσία του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8, ισχύος 585 ίππων στην αθέατη πλευρά της AMG GT R διεκδικεί τον τίτλο του ισχυρότερου στην ιστορία της διοργάνωσης.


H γερμανική φίρμα, συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε το 1996 με την C 36 ΑΜG, αποκαλύπτει εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος F1, την AMG GT R η οποία θα επιτελέσει το ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας τη φετινή σεζόν, αξιώνοντας τον τίτλο του ισχυρότερου safety car στην ιστορία της διοργάνωσης.

Τον παραπάνω τίτλο καλείται να υποστηρίξει η παρουσία του πανίσχυρου V8 των 4,0 λίτρων απόδοσης 585 ίππων κάτω από τις επιφάνειές της και ο οποίος είναι κατά 75 ίππους ισχυρότερος σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του η οποία εφοδίαζε την GT S, το safety car της προηγούμενης σεζόν.

Για ακόμα μια φορά στην θέση του οδηγού του safety car της F1 θα βρεθεί ο Bernd Maylander ο οποίος, όπως λέει, ανυπομονεί να βρεθεί πίσω από το τιμόνι της AMG GT R.

«Πρόκειται για το απόλυτο αυτοκίνητο σε όρους οδικών χαρακτηριστικών τα οποία είναι σαφώς ανώτερα και δυναμικότερα από την AMG GT S των προηγούμενων ετών. Φυσικά, θα ήταν ιδανικό αυτά να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο, ωστόσο όταν χρειαστεί η παρέμβασή της, η αρτιότητα της AMG GT R αποτελεί εχέγγυο ότι αυτή θα γίνει με τον τρόπο που επιβάλλεται από τις συνθήκες στην F1», σημείωσε ο ίδιος.

Σε σύγκριση με την «συμβατική» AMG GT R, το safety car διαθέτει το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού Track Pack το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κεραμικά δισκόφρενα και κλωβό ασφαλείας.

Επίσης το αυτοκίνητο ασφαλείας εξοπλίζεται με φάρο ο οποίος τοποθετείται σε ανθρακονημάτινη βάση στην οροφή και έχει περάσει από ενδελεχείς δοκιμές στην αεροσήραγγα προκειμένου να διασφαλίζεται η μέγιστη αεροδυναμική απόδοση.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ασφαλείας, βρίσκονται μεταξύ άλλων δυο iPad στα οποία θα εμφανίζεται η live μετάδοση του αγώνα και υπό την μορφή ψηφιακής απεικόνισης οι θέσεις των μονοθεσίων στην πίστα.

Εκτός από το Safety Car, η Mercedes-Benz επιφορτίζεται και με την προμήθεια του Medical Car, ρόλο τον οποίο θα αναλάβει για φέτος η C 63 S η οποία μπορεί, σε περίπτωση ανάγκης να μεταφέρει έως και τρία άτομα ιατρικού προσωπικού καθώς και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό πρώτων βοηθειών

Το Medical Car θα οδηγεί ο οδηγός αγώνων Alan van der Merwe ενώ στην θέση του συνοδηγού θα βρίσκεται ο διαπιστευμένος από την FIA, ιατρός Δρ. Ian Roberts.

auto.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024