Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ηλεκτρικές περιπέτειες «θα μπει» τo Skoda Citigo από το 2019

Σε ηλεκτρικές περιπέτειες «θα μπει» τo Skoda Citigo από το 2019

Στο πλαίσιο των φιλόδοξων ηλεκτρικών σχεδίων του ομίλου VW και εν όψει των αυστηρότερων ευρωπαϊκών προδιαγραφών για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, το city-car της Skoda θα αποκτήσει μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Η τσεχική φίρμα αποφάσισε να προσθέσει στο παλμαρέ της μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του μικρότερου μοντέλου της γκάμας της, η οποία αναμένεται να διατεθεί από το 2019, όπως ανακοίνωσε επισήμως εκπρόσωπος της Skoda.

To ηλεκτροκίνητο city-car το οποίο αναμένεται να ονομάζεται Citigo E θα έχει ως αφετηρία την ίδια τεχνολογία με το ομόσταυλο και ήδη γνωστό VW e-Up! ωστόσο, θα πρόκειται για μια βελτιωμένη εκδοχή της η οποία θα επωφελείται από μεγαλύτερης απόδοσης μπαταρία και κατ΄επέκταση, θα προσφέρει περισσότερη αυτονομία.

Για την ακρίβεια, όπως δήλωσε ο Alain Favey, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της τσεχικής φίρμας, το Citigo θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 300 χλμ. καθώς αυτό ήταν το ζητούμενο προκειμένου η τσεχική φίρμα να προχωρήσει στη συγκεκριμένη απόφαση.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η Skoda αναμένεται να προσθέσει ακόμα πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της έως το 2025 με φόντο και τη σχετική στρατηγική του ομίλου VW όπου και ανήκει και εν όψει των νέων αυστηρότερων ορίων των για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη από το 2020.

Ως προς αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της Skoda, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του στόλου πωληθέντων της φίρμας για το 2017, ανήλθαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Jato Dynamics, σε 115,9 γρ, /χλμ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,1 γρ. σε σχέση με το 2016 καθώς η Skoda πρόσθεσε στην γκάμα της περισσότερα SUV.

Ενδεικτικό είναι ότι οι πωλήσεις του Kodiaq κατά τη διάρκεια του 2017 ανήλθαν σε 53.349 μονάδες έναντι 5.982 μονάδων το 2016 (με δεδομένο ότι η παραγωγή του ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου 2016), ενώ η άφιξη του Karoq το β΄εξάμηνο του 2017 πρόσθεσε ακόμα 5.982 SUV μονάδες, στο στόλο πωληθέντων της Skoda, στοιχεία που αν και λειτουργούν υπέρ των μεγεθών πωλήσεων της φίρμας, οδηγούν ψηλότερα το μέσο όρο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

auto.in.gr

Sports in

Βασίλης Σπανούλης: Γεννημένος νικητής (vids)

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν κορυφαίος ως παίκτης. Και ήδη σε 1,5 χρόνο έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα ως προπονητής, καταρρίπτοντας έναν πολύ ιδιαίτερο... μύθο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024