Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Karlmann King: Το ακριβότερο SUV στον κόσμο

Karlmann King: Το ακριβότερο SUV στον κόσμο

Μια κινεζική εταιρεία ονόματι ΙΑΤ μόλις αποκάλυψε το νέο της τετράτροχο δημιούργημα το οποίο θα διεκδικήσει τον τίτλο του ακριβότερου SUV στον κόσμο καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τίμημα απόκτησής του ξεκινά από τα 1,56 εκατομμύρια στερλίνες.


To Karlmann King όπως ονομάζεται, έχει ως αφετηρία το Ford F-550 φροντίζοντας να στοιχειοθετήσει το παραπάνω τίμημα με μια εξωπραγματική σχεδίαση που ομολογουμένως θυμίζει το Batmobile αλλά και με γενναιόδωρες δόσεις πολυτέλειας και θωράκισης, καθώς, σύμφωνα με τις συστάσεις πρόκειται για ένα πλήρως θωρακισμένο όχημα που μπορεί να αντεπεξέλθει σε παντός είδους επιθέσεις.

Αξίζει δε να σημειωθεί επίσης ότι προσφέρεται πακέτο επιπλέον θωράκισης το οποίο αυξάνει το βάρος του από τους ήδη διόλου ευκαταφρόνητους 4,5 τόνους στους 6,0 τόνους.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας V10 κινητήρας 6,8 λίτρων δια χειρός Ford με ισχύ 400 ίππους ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης ενώ τις προδιαγραφές του συμπληρώνει η παρουσία συστήματος αερανάρτησης και στους τέσσερις τροχούς.

Με δεδομένο ωστόσο το βάρος του μήκους έξι μέτρων SUV, η μέγιστη ταχύτητα του δεν ξεπερνά τα 140 χλμ./ώρα μέγεθος διόλου εντυπωσιακό με δεδομένο και το τίμημα.

Αυτό που ωστόσο είναι εντυπωσιακό είναι το εσωτερικό του το οποίο, πλην των επιλογών παραμετροποίησης που θα προσφέρει, υπόσχεται πρωτόγνωρες προδιαγραφές πολυτέλειας και εξοπλισμού.

Σε αυτές συγκαταλέγεται ένα ατμοσφαιρικό σύστημα φωτισμού του εσωτερικού που θυμίζει έναστρο ουρανό και παραπέμπει σε ένα αντίστοιχο σύστημα που είχε παρουσιάσει η Rolls-Royce, ανεξάρτητα συστήματα κλιματισμού για το μπροστά και το πίσω τμήμα, επίπεδες τηλεοράσεις, ηλεκτρικά αναδιπλούμενα τραπεζάκια, ψυγείο ενώ στα συστήματα ψυχαγωγίας περιλαμβάνονται ένα Hi-FI ηχοσύστημα, Playstation 4, προτζέκτορας που συνδέεται με smartphone ακόμα και δορυφορική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις το Karlamann King θα κατασκευαστεί σε λιγότερες από 12 μονάδες χωρίς να έχει διευκρινιστεί πότε θα ολοκληρωθεί η παραγωγή του.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024