Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H 71η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη στις οθόνες του υπολογιστή σας!

H 71η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη στις οθόνες του υπολογιστή σας!

Δεν είναι η μεγαλύτερη από άποψη έκτασης καθώς η Έκθεση της Φρανκφούρτης εκτείνεται σε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα, ούτε αυτή που συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες καθώς το Τόκιο βρίσκεται στην πρώτη θέση. Η αλήθεια είναι ότι δε διαρκεί καν όσο και η αντίστοιχη στο Παρίσι, είναι ωστόσο γεγονός ότι στην Έκθεση της Γενεύης, στη μοναδική διεθνή έκθεση αυτοκίνητου στην Ευρώπη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, εστιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Περισσότερες φωτογραφίες από τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη



Δεν είναι η μεγαλύτερη από άποψη έκτασης καθώς η Έκθεση της Φρανκφούρτης εκτείνεται σε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα, ούτε αυτή που συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες καθώς το Τόκιο βρίσκεται στην πρώτη θέση. Η αλήθεια είναι ότι δε διαρκεί καν όσο και η αντίστοιχη στο Παρίσι, είναι ωστόσο γεγονός ότι στην Έκθεση της Γενεύης, στη μοναδική διεθνή έκθεση αυτοκίνητου στην Ευρώπη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, εστιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης.



Περίπου 5.000 εκπρόσωποι του Τύπου από 80 χώρες αναμένεται να προσέλθουν στον εκθεσιακό χώρο των 90.000 τετραγωνικών μέτρων της Palexpo, στη Γενεύη, για να καλύψουν την παρουσίαση εκθεμάτων σε 300 διαφορετικά περίπτερα, σε μια χώρα η αγορά της οποίας αντιπροσωπεύει μόλις το 0,7% των περίπου 42 εκατομμυρίων διεθνών πωλήσεων αυτοκινήτων το 2000.



Σύμφωνα άλλωστε με τον Jean-Marie Revaz, πρόεδρο της Οrgexpo, της εταιρείας που διοργανώνει από το 1982 την έκθεση στο Palexpo, για λογαριασμό του Ιδρύματος της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Γενεύη, η επιτυχία της έκθεσης οφείλεται περισσότερο στο κύρος που αποπνέει παρά στα οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχουν οι εκθέτες από αυτή.



Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διευθύνοντος σύμβουλου του ομίλου Fiat, Gianni Agnelli, όπως διηγείται ο J.M. Revaz, ότι … εάν εμείς οι άνθρωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας έπρεπε να αποφασίσουμε πως πρέπει να κρατήσουμε μόνο μία έκθεση αυτοκινήτου στην Ευρώπη, αυτή θα ήταν της Γενεύης.



Ο νέος διευθυντής της Orgexpo, Βruno Lurati, o οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο του 2000 ύστερα από έξι μήνες πρακτικής εξάσκησης δίπλα στον Rudolphe Huser, θρυλική μορφή στην 96χρονη ιστορία της έκθεσης, εξηγεί το… φαινόμενο, ισχυριζόμενος πως η Ελβετία ως μία ουδέτερη από διάφορες απόψεις χώρα, με ελάχιστη έως μηδενική παραγωγή αυτοκινήτων, αποτελεί ιδανικό μέρος συγκέντρωσης όσων θέλουν να ορίζουν το μέλλον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.



Όπως και να χει, η 71η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία θα κρατήσει ανοιχτές τις πύλες της για το κοινό από την 1η έως και τις 11 Μαρτίου αναμένεται να συγκεντρώσει όπως και πέρυσι περίπου 700.000 θαυμαστές της αυτοκίνησης οι οποίοι με 12 ελβετικά φράγκα ( περίπου 2.500 δραχμές) θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ό,τι νεότερο και εντυπωσιακότερο έχουν να παρουσιάσουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων σήμερα.



Αρχής γενομένης από τoυς Ευρωπαίους οι οποίοι άλλωστε… αγωνίζονται εντός έδρας η Μercedes-Benz έχει να παρουσιάσει την ανανεωμένη A-Class όπως και την έκδοση Long Version του μικρού επιβατικού της, το ΜPV Vaneo, την έκδοση Estate της νέας C-Class και την ισχυρότερη Estate C 32 AMG , καθώς και την SLK AMG 354 ίππων.



Στα περίπτερα του ομίλου DaimlerChrysler θα βρίσκονται επίσης η Chrysler Sebring σε έκδοση cabriolet και sedan, το MPV Voyager, η 300Μ και η Neon αλλά και το τετρακίνητο Liberty το οποίο στην ευρωπαϊκή αγορά θα διατηρήσει την προηγούμενη ονομασία του και θα διατίθεται ως το νέο Cherokee.



Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιπροσωπεύεται επίσης στη Γενεύη με μοντέλα της ΒΜW όπως η νέα σειρά 3 Compact, η M3 και η M3 cabriolet , η M coupe, η τετρακίνητη Χ5 3.0d καθώς και οι βελτιωμένες εκδόσεις Αlpina B3 3.3, B3 3.3 cabrio και η B10 3.3 Switchtronic.



Παρούσα βεβαίως θα είναι και η VW με μοντέλα όπως το νέο Passat με κινητήρα V8, το Lupo σε εκδόσεις FSi και GTi και το Beetle 2.3 όπως και η Αudi με το νέο A4, το A2 eco 1.2 ΤDI και το Α8 V12 Quattro. Στις παρουσιάσεις αυτοκινήτων του ομίλου VW συγκαταλέγονται και μοντέλα της Seat όπως το Leon Cupra 4 καθώς και της τσεχικής Skoda όπως το Fabia Sedan και το Octavia 4×4 hatchback.



Στο περίπτερο της Οpel κάνουν την εμφάνισή τους τα νεότερα Astra, μεταξύ των οποίων η ανοιχτή έκδοση , το Coupe Turbo, η κατά πολύ ισχυρότερη έκδοση
ΟPC X-Treme καθώς και η οικονομικότερη Εco4. Εκεί θα είναι οι γρηγορότερες εκδόσεις των Corsa και Zafira, GSi και OPC αντίστοιχα. Στη Γενεύη θα παρουσιαστεί και η πολυτελής έκδοση Design Concept του Omega.



H Porsche με τη σειρά της παρουσιάζει πρώτη φορά στην Ευρώπη την 911 GΤ2 456 ίππων, ενώ ξεκινώντας την αναφορά μας στους Γάλλους κατασκευαστές θα πρέπει να σταθούμε στην παγκόσμια πρώτη του Peugeot 307.



Aπό τη Renault περιμένουμε να δούμε το ολοκαίνουριο Sport Coupe αλλά και το επιβατικό Vel Satis , ενώ στο περίπτερό της θα βρίσκεται και το τετρακίνητο Kangoo, ισχυρότερες και πολυτελέστερες εκδόσεις της Laguna II καθώς και το ανανεωμένο Τwingo 1.2 ενώ στον εκθεσιακό χώρο της Citroen οι επισκέπτες θα αναζητήσουν τη C5 Βreak, την έκδοση station wagon του νεότερου επιβατικού της μοντέλου.



Τη Γενεύη επέλεξε και η Fiat να παρουσιάσει το Stilo, τον αντικαταστάτη των Bravo/Brava, ενώ η Αlfa Romeo θα εμφανίσει την πεντάθυρη έκδοση της 147 και η Lancia θα προσπαθήσει να εντυπωσιάσει με την πολυτελή Thesis.



Μπορεί να μην παραβρέθηκε στη Βρετανική Έκθεση στο Birmingham, όμως η MG Rover θα δηλώσει παρών στη Γενεύη με την ολοκαίνουρια σειρά μοντέλων της X10, X20 και X30 . Θα παρουσιάσει επίσης την έκδοση estate της Rover 75 καθώς και τις νεότερες εκδόσεις MGF.




H Ford δεν έχει να επιδείξει νέα μοντέλα παρά διαφορετικές εκδόσεις των αυτοκινήτων που έχει ήδη εμφανίσει σε άλλες εκθέσεις. Μεταξύ αυτών σε παγκόσμια πρεμιέρα το νέο Μοndeo ST220, τη νεότερη εκδοχή του Street Ka και εκδόσεις του Focus. Oι θυγατρικές της ωστόσο έχουν πολλά ενδιαφέροντα νέα μοντέλα να παρουσιάσουν.



Η Αston Martin εμφανίζει πρώτη φορά σε παγκόσμια πρεμιέρα τη V12 Vanquish, αλλά και το πρωτότυπο roadster του 2020 Twenty Twenty που σχεδίασε με τη συνεργασία του ιταλικού οίκου Giugiaro. Επίσης πρώτη φορά στη διεθνή αγορά εμφανιζονται η Jaguar Χ-Τype όπως και η S-Type Sport ενώ από τη Volvo πρώτη φορά παρουσιάζεται στο ευρωπαϊκό κοινό το πρωτότυπο τετρακίνητο Αdventure Concept Car. H Land Rover από την πλευρά της έχει να επιδείξει τα ανανεωμένα Freelander, Discovery και Range Rover όπως και την ειδική κινηματογραφική έκδοση Τomb Rider του Defender.



Νέα αυτοκίνητα, παγκόσμιες πρεμιέρες και ανανεωμένα μοντέλα έχει να παρουσιάσει η Mazda. Στη Γενεύη πρώτη φορά διεθνώς εμφανίζεται το MX-Sport Tourer , ενώ ντεμπούτο στην Ευρώπη πραγματοποιεί το RX-8. Εκεί όμως θα βρίσκονται και το νέο MX-5 καθώς και τα ανανεωμένα 323, 626 και Χedos 9.



Από τα εκθέματα των Ιάπώνων κατασκευαστών ξεχωρίζουν τα νέα τρίθυρα Honda Civic μεταξύ των οποίων και η έκδοση Type R, απόδοσης 200 ίππων, ενώ θα παρουσιαστεί και η MVP έκδοση Stream. Η Toyota ετοιμάζεται να εμφανίσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το Αvensis Verso και η Lexus τα IS 300, IS 300 Wagon και το SC 430, ενώ η Suzuki θα παρουσιάσει το Aerio ή Liana όπως πολύ πιθανόν να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά.



H Nissan αποκαλύπτει πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό τη νέα σειρά Z, ενώ παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιεί το πρωτότυπο Chappo. Στη Γενεύη θα βρίσκεται και η Mitsubishi με τη νέα, έβδομη γενιά Lancer Evolution.



Στο χώρο της Daihatsu θα βρίσκεται το YRV και της Subaru η νέα γενιά Impreza καθώς και το τετρακίνητο Outback H6 3.0, ενώ στα περίπτερα των κορεατικών εταιρειών θα υπάρχουν μοντέλα όπως το van Starex και το Accent 1.5 GT της Hyundai, το Κia Μagnetis και τo Daewoo Κalos.



Η GM αντιπροσωπεύεται από μοντέλα θυγατρικών της εταιρειών όπως το τετρακίνητο Cadillac Vizon σε πρώτη ευρωπαϊκή παρουσίαση και το Chevrolet Trailblazer, ενώ η Saab πρόκειται να παρουσιάσει το 9-5 3.0 ΤiD και την πρωτότυπη cabriolet του 9-3.



Από την Έκθεση της Γενεύης, οι υπεύθυνοι της οποίας υπερηφανεύονται πως συγκεντρώνει τις νεότερες εξελίξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, δε θα μπορούσαν να λείπουν δημιουργίες καταξιωμένων σχεδιαστικών οίκων και ανεξάρτητων κατασκευαστών. Ο Bertone λοιπόν παρουσιάζει το Filo, ενώ τα βλέμματα αναμένεται να προσελκύσει και το πρωτότυπο Osee από τον Pininfarina. Η Rinspeed τέλος παρουσιάζει το Advantige R One, ενώ από τη Mazel Ingerieros περιμένουμε το Hispano Suiza Teserak.



auto.in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024