Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οριστικοποιείται η συνεργασία Suzuki - Nissan για την κατασκευή μικρών επιβατικών

Οριστικοποιείται η συνεργασία Suzuki – Nissan για την κατασκευή μικρών επιβατικών

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία μεταξύ Nissan και Suzuki, η οποία ορίζει πως η πρώτη θα προμηθεύεται μικρά επιβατικά μοντέλα από τη δεύτερη, καθώς το μόνο που απομένει είναι να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες προτού οι δύο πλευρές βάλουν επίσημα την υπογραφή τους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Suzuki, Osamu Suzuki.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία μεταξύ Nissan και Suzuki, η οποία ορίζει πως η πρώτη θα προμηθεύεται «μικρά» επιβατικά μοντέλα από τη δεύτερη, καθώς το μόνο που απομένει είναι να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες προτού οι δύο πλευρές βάλουν επίσημα την υπογραφή τους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Suzuki, Osamu Suzuki.



«Είναι αλήθεια ότι έχουμε συμφωνήσει χωρίς ακόμη να έχουν θεσπιστεί οι τελικοί όροι. Θα χρειαστεί, επιπλέον, να προσδιορίσουμε την τιμή, τον αριθμό των μοντέλων και τη διάρκεια της συνεργασίας» επισήμανε ο O.Suzuki.



Σύμφωνα με εκπροσώπους της ιαπωνικής εταιρείας, στόχος της Suzuki -το 20% της οποίας ανήκει στην General Motors- είναι η συνεργασία με τη Nissan για την κατασκευή «μικρών» επιβατικών και minivan, με χωρητικότητα κινητήρα μικρότερη από 660κ.εκ., να καθοριστεί ότι θα διαρκέσει πέντε ή έξι έτη.



Ήδη η ιαπωνική εταιρεία συμπράττει σε αντίστοιχο επίπεδο με τη Mazda, προσφέροντάς της περίπου 45.000 δικά της «μικρά» μοντέλα, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά της Ιαπωνίας με το σήμα της Mazda· πρόκειται για μία συμφωνία που η Suzuki ελπίζει να διατηρήσει, αν και τα δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου αναφέρουν πως το ρόλο του «προμηθευτή» της Mazda θα αναλάβει η Daihatsu, θυγατρική της Toyota. Αφορμή στάθηκαν οι φήμες περί μελλοντικής συνεργασίας της Toyota με τη Ford, η οποία κατέχει το 33,3% της Mazda.



Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της Nissan αποφεύγουν να επισημοποιήσουν από την πλευρά τους την επικείμενη συνεργασία με τη Suzuki και ανακοινώνουν ότι «εξετάζονται πολλές πιθανότητες». Ο Garry Spahn, εκπρόσωπος της Nissan, σχολίασε: «Δεν έχουμε φτάσει σε τελική συμφωνία», χαρακτηρίζοντας πάντως τις συζητήσεις με τη Suzuki «θετική εξέλιξη».


auto.in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024