Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα φώτα της δημοσιότητας στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη

Τα φώτα της δημοσιότητας στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη

Τις πύλες της στο αμερικανικό κοινό ανοίγει αύριο η 101η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, από τις σημαντικότερες, μαζί με αυτήν του Detroit , που διοργανώνονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Απριλίου. Το γεγονός ότι η έκθεση αυτή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο […]

Τις πύλες της στο αμερικανικό κοινό ανοίγει αύριο η 101η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, από τις σημαντικότερες, μαζί με αυτήν του Detroit , που διοργανώνονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Απριλίου.



Το γεγονός ότι η έκθεση αυτή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο του αυτοκινήτου αποδεικνύεται από τα μοντέλα που βλέπουν εκεί για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στην αμερικανική ή και στη διεθνή αγορά. Η έκθεση είναι επίσης μια σημαντική ευκαιρία για τους ξένους κατασκευαστές, Ευρωπαίους, Ιάπωνες και Κορεάτες, να παρουσιάσουν τα μοντέλα τους στο αμερικανικό κοινό.



Αλλωστε, γι αυτόν το λόγο είναι ιδιαίτερα αυξημένος και ο αριθμός των νέων μοντέλων που προέρχονται από την Ευρώπη και την Ασία και προορίζονται για την αμερικανική αγορά. Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν, ωστόσο, στη νεότερη έκδοση ενός αυτοκινήτου αμερικανικής εταιρείας, το οποίο θεωρείται από τα δημοφιλέστερα στις HΠΑ. Πρόκειται για το πρωτότυπο Cyrsler PT Cruiser Convertible, βασισμένο σε αυτό που ήδη κυκλοφορεί.



Η νέα έκδοση κατασκευάζεται με δίθυρο αμάξωμα, μαλακή αναδιπλούμενη οροφή -χαμηλότερη από αυτήν το μοντέλου που βρίσκεται σε κυκλοφορία- και μπάρα ασφαλείας για περίπτωση ανατροπής, ενώ οι υπεύθυνοι της Chrysler χαμήλωσαν την οροφή, ανασχεδίασαν τους θόλους των πίσω τροχών αλλά και το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου γενικότερα, προκειμένου να εφαρμόσουν τις δύο νέες και μεγαλύτερες, σε σχέση με το πεντάθυρο απλό μοντέλο παραγωγής, θύρες. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 3,8 εκατοστά σε σχέση με το PT Cruiser, ενώ οι τροχοί είναι μεγαλύτεροι (ζάντες 19 ιντσών με ελαστικά 225/35).



Πέρα από την ανοιχτή έκδοση PT Cruiser, το ενδιαφέρον των επισκεπτών αναμένεται να επικεντρωθεί σε νέα επίσης μοντέλα αλλά και σε αυτοκίνητα που παρουσιάζονται πρώτη φορά στην αμερικανική ήπειρο.



Η Acura, η θυγατρική της Honda, θα επιδείξει και στη Νέα Υόρκη το RS-X το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Detroit. Ο αντικαταστάτης του Integra θα διατίθεται σε έκδοση coupe και θα δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το Civic.



Η Audi θα παρουσίασει την ανανεωμένη σειρά του τετράθυρου A4, η οποία θα ξεκινήσει να διατίθεται στις ΗΠΑ από την 1η Νοεμβρίου. Το νέο A4 θα εξοπλίζεται με το σύστημα τηλεπικοινωνίας της GM, OnStar, και θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις κινητήρων: έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 1.800κ.εκ., απόδοσης 170 ίππων και έναν V6 3.000κ.εκ, 220 ίππων, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον επίσης εξακύλινδρο 2.800κ.εκ. Το 2002 αναμένεται να εμφανιστεί στις ΗΠΑ και η ανανεωμένη έκδοση station wagon του Α4, το A4 Avant.



Για την Benltey αιχμή του δόρατος θα αποτελέσει η Arnage Le Mans, τετράθυρο μοντέλο με πλούσιο εξοπλισμό και κινητήρα V8 6.750 κ.εκ., 400 ίππων. Η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη της άνοιξης και οι υπεύθυνοι της εταιρείας υπολογίζουν τον αριθμό των μοντέλων που θα πουληθούν σε εκατόν πενήντα. Η τιμή της αναμένεται να ανέλθει στα 216.900 δολάρια χωρίς τα έξοδα παράδοσης (περίπου 82.000.000 δραχμές).



Η Buick θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση της Begal, την οποία εξελίσσει σε συνεργασία με το σχεδιαστή μόδας Joseph Abboud. Είναι η τρίτη φορά που η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται με κάποιον σχεδιαστή ενδυμάτων για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου. Το νέο μοντέλο που θα διατίθεται από τα τέλη του καλοκαιριού, θα διαθέτει ανασχεδιασμένα, πλατύτερα δερμάτινα καθίσματα καφέ χρώματος, όπως ακριβώς το πρωτότυπο LaCrosse της Buick.



Οι λάτρεις των «γρήγορων» εκδόσεων της Honda και ειδικότερα του CRX -το οποίο πλέον δεν παράγεται- θα αναθαρρήσουν, καθώς οι φήμες αναφέρουν ότι η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται να εμφανίσει στη Nέα Yόρκη το πρωτότυπο Civic Si, έκδοση βασισμένη στο Type R, το οποίο είδαμε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη. Το νέο Si θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Honda στο Swindon της Μ. Βρετανίας και ο κινητήρας με τον οποίο θα εξοπλίζεται θα αποδίδει 170 ίππους.



Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Νέας Υόρκη θα βρίσκεται και το πρωτότυπο Hummer H2 SUT (Sport Utility Truck), το οποίο βασίζεται στο Hummer H2, το SUV που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο και θα παράγεται από το 2003. Το Hummer H2 SUT εφοδιάζεται με κινητήρα V8 6.000κ.εκ. και διαθέτει αυτόματο κιβώτιο και μόνιμη τετρακίνηση.



Το τμήμα κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων της Nissan στις HΠΑ, η Infiniti, θα εκπροσωπείται με το ανανεωμένο I30, το οποίο θα έχει νέα εξωτερική εμφάνιση και θα εξοπλίζεται με κινητήρα V6 3500κ.εκ.



Η Jaguar παρουσιάζει πρώτη φορά επί αμερικανικού εδάφους τη νέα X-Type. Το καινούριο μοντέλο θα διατίθεται από το φθινόπωρο στη Bόρεια Αμερική με μόνιμη κίνηση στους τέσσερις τροχούς σε δύο εκδόσεις κινητήρων: 24βάλβιδο V6, 2.500κ.εκ., 194 ίππων και 3.000κ.εκ., 231 ίππων.



H Κia Aμερικής παρουσιάζει το επταθέσιο minivan Sedona, με κινητήρα V6 3.500κ.εκ. ισχύος 200 ίππων.



Η Land Rover αποφάσισε να δώσει έμφαση στον περιπετειώδη χαρακτήρα της, παρουσιάζοντας το Tomb Raider Defender, το πρωτότυπο Freelander Kensington και την έκδοση Discovery Kalahari. To Τomb Raider είναι βασισμένο στην έκδοση pick up του Defender 110. H εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει, έπειτα από τέσσερα χρόνια, το Defender στις ΗΠΑ.




Η Lincoln παρουσιάζει το πρωτότυπο πολυτελές coupe ΜΚ 9, δημιουργία του Gerry McGovern και της σχεδιαστικής ομάδαςτου , οι οποίοι εμπνεύστηκαν από παλαιότερα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας όπως οι Continental 1940, Continental Mark II 1956 και 1960.



Στη Νέα Υόρκη θα εμφανιστεί για πρώτη φορά και το Mitsubishi Diamante. Η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει επίσης πρώτη φορά στην Αμερική το νέο τετράθυρο Lancer, που θα αντικαταστήσει το τετράθυρο Mirage.



Η Νissan συμμετέχει στο διεθνές σαλόνι της Νέας Υόρκης με αιχμή του δόρατος το νέο Altima, τον εκπρόσωπό της στη μεσαία κατηγορία. Θα είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του και θα μοιράζεται το ίδιο δάπεδο με το επερχόμενο Maxima. Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις κινητήρων: έναν τετρακύλινδρο 2.500κ.εκ., 180 ίππων και έναν V6 3.500κ.εκ., 240 ίππων.



Ιδιαίτερη, πάντως, σημασία έχει η Διεθνής Έκθεση για τη Suzuki που θα παρουσιάσει πρώτη φορά το πρωτότυπο SX sport wagon. Πρόκειται για μοντέλο που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά τετράθυρου επιβατικού και SUV. Εφοδιάζεται με τετρακύλινδρο κινητήρα, απόδοσης 220 ίππων και βασίζεται στο δάπεδο του ανανεωμένου Esteem.

auto.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024