Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στους μικρούς κινητήρες επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των κατασκευαστών

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση στην Ευρώπη αλλά και στην Ιαπωνία για μικρά επιβατικά μοντέλα, εξοπλισμένα με ικανοποιητικής απόδοσης κινητήρες, ωθεί τις ιαπωνικές εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων στην εξέλιξη αποτελεσματικότερων, μικρών σε χωρητικότητα κινητήρων βενζίνης.

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση στην Ευρώπη αλλά και στην Ιαπωνία για μικρά επιβατικά μοντέλα, εξοπλισμένα με ικανοποιητικής απόδοσης κινητήρες, ωθεί τις ιαπωνικές εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων στην εξέλιξη αποτελεσματικότερων, μικρών σε χωρητικότητα κινητήρων βενζίνης.



Ήδη, οι περισσότερες ιαπωνικές εταιρείες προσανατολίζονται στην εξέλιξη και την αύξηση παραγωγής κινητήρων από 1.000 έως 1.500κ.εκ., αρχής γενομένης από τη Honda, η οποία παρουσίασε το νέο Logo με κινητήρα 1.300κ.εκ. Επιπλέον, Nissan, Mitsubishi και Mazda σχεδιάζουν από το επόμενο έτος να κυκλοφορήσουν νέα μικρά επιβατικά μοντέλα με νέους κινητήρες.



Οι Toyota, Daihatsu και Suzuki έχουν να παρουσιάσουν ήδη μικρά μοντέλα με μηχανικά σύνολα υψηλής απόδοσης και χαμηλές εκπομπές ρύπων, χάρη στα συστήματα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων και των διπλών εκκεντροφόρων επικεφαλής.



Κάθε εταιρεία επικεντρώνεται στην εξέλιξη των δικών της τεχνολογικών προτάσεων, οι οποίες θα εφαρμόζονται σύντομα στα μικρότερα μοντέλα τους, με στόχο να πρωταγωνιστήσουν στη διεθνή αγορά.



Ειδικότερα, η Honda προτίθεται να μειώσει το κόστος παραγωγής, υιοθετώντας την τεχνολογία του ενός εκκεντροφόρου επικεφαλής, με εξελιγμένους ωστόσο σπινθηριστές για βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου.



Επιπλέον, η Mazda σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει κινητήρες χωρητικότητας 1.300 και 1.500κ.εκ. άμεσου ψεκασμού, με υψηλής ποιότητας καταλυτικούς μετατροπείς για την επόμενη γενιά Demio, η οποία θα παρουσιαστεί το 2003 και θα κατασκευάζεται, παράλληλα, σε Ευρώπη και Ιαπωνία.



Ακόμα, για το νέο Micra, που αναμένεται να εμφανιστεί στα τέλη του έτους και θα κατασκευάζεται σε Ευρώπη και Ιαπωνία, η Nissan σχεδιάζει να συνεργαστεί με τη Renault για τη χρήση κοινών εξαρτημάτων κινητήρων, όπως το περίβλημα του κινητήρα.



Η Mitsubishi, τέλος, έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην εξέλιξη κινητήρων μικρού κυβισμού, που θα κατασκευάζονται με χαμηλό κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024