Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στη χώρα των... mini το Daihatsu MAX !

Στη χώρα των… mini το Daihatsu MAX !

Η ικανότητα της Daihatsu να δημιουργεί μικρά αυτοκίνητα τα οποία υιοθετούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι γνωστή εδώ και χρόνια. To Charade Gti ήταν ίσως εκείνο που εμπέδωσε αυτήν τη θεωρία στην ελληνική αγορά, αλλά από τότε μέχρι σήμερα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου στην «ευαίσθητη» αλλά πολύ αποδοτική κατηγορία των […]

Η ικανότητα της Daihatsu να δημιουργεί μικρά αυτοκίνητα τα οποία υιοθετούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι γνωστή εδώ και χρόνια. To Charade Gti ήταν ίσως εκείνο που εμπέδωσε αυτήν τη θεωρία στην ελληνική αγορά, αλλά από τότε μέχρι σήμερα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου στην «ευαίσθητη» αλλά πολύ αποδοτική κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Τα σημαντικότερα από αυτά δεν είδαν ποτέ το ευρωπαϊκό φως, ενώ κάποια άλλα ίσως κυκλοφορήσουν στη Γηραιά Ήπειρο.



Το τελευταίο «θαύμα» των Ιαπώνων ονομάζεται MAX -αντίφαση και αυτή!- και θα κυκλοφορήσει στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου την 1η Νοεμβρίου. Απευθυνόμενο κυρίως στο νεανικό κοινό το… μινιμαλιστικό Daihatsu είναι λιγότερο ψηλό από το γνωστό μας Move -1,55 μέτρα έναντι 1,67 του Move- και θα διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού. Μέχρι εδώ όλα φαίνονται συνηθισμένα.



Τα… περίεργα ξεκινούν κάτω από το καπό με τρεις διαθέσιμες επιλογές κινητήρων 660κ.εκ. -ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος και υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος- και συνεχίζονται στη μετάδοση της κίνησης μέσω χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων, αυτόματου τεσσάρων ή μέσω κιβωτίου CVT.



Ο υποψήφιος αγοραστής καλείται να επιλέξει, μεταξύ αυτών, την έκδοση που θέλει να αποκτήσει, ενώ επιπλέον έχει και τη δυνατότητα να ζητήσει το δικό του MAX να έχει κίνηση στους μπροστινούς ή και στους τέσσερις(!) τροχούς. Και όλα αυτά για ένα ακόμη αυτοκίνητο πόλης, από τα πολλά που κυκλοφορούν στην Ιαπωνία, για το οποίο οι υπεύθυνοι της Daihatsu θεωρούν εφικτές τις 6.000 πωλήσεις μηνιαίως.



Πηγή: Daihatsu Motor

auto.in.gr

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024