Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται το μικρό Hummer H2

Έρχεται το μικρό Hummer H2

Τις τελευταίες δοκιμές πριν από την επίσημη κυκλοφορία του πραγματοποιεί αυτή την περίοδο το Hummer H2 SVT, η μικρότερη έκδοση του κορυφαίου εκτός δρόμου οχήματος της General Motors.

Τις τελευταίες δοκιμές πριν από την επίσημη κυκλοφορία του πραγματοποιεί αυτή την περίοδο το Hummer H2 SVT, η μικρότερη έκδοση του κορυφαίου εκτός δρόμου οχήματος της General Motors.



Η εμφάνισή του παραπέμπει άμεσα στο μεγάλο -στρατιωτικό- αδελφό του, που θεωρείται το απόλυτο εκτός δρόμου όχημα μέχρι σήμερα, χωρίς όμως να διαθέτει τις διαστάσεις… φορτηγού.



Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το μικρό Hummer μπορεί να θεωρηθεί συμπαγές, αφού οι διαστάσεις του κάνουν τα Toyota Land Cruiser και Range Rover να δείχνουν μικρά δίπλα του, παραμένοντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στο δρόμο.



Παρ΄ όλο που το νέο μοντέλο δεν θα μοιράζεται σχεδόν κανένα στοιχείο με το θρυλικό, αυθεντικό Hummer, οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν -έστω και μερικώς- ότι διαθέτει αρκετές σχεδιαστικές ομοιότητες με το τετραγωνισμένο σχήμα του κλασικού.



Το μπροστινό παρμπρίζ είναι σχεδόν κάθετα τοποθετημένο στο καπό, ενώ η οροφή είναι εντελώς επίπεδη και τα παράθυρα αρκετά μικρά σε μέγεθος σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα. Αν το συγκεκριμένο σχήμα σάς φαίνεται απλό, η GM ετοιμάζει και μία παραλλαγή του με ανοιχτό πίσω χώρο φόρτωσης, αντί του κλειστού του απεικονιζόμενου μοντέλου.



Κάτω από το καπό του νέου Hummer βρίσκονται πιο συμβατικές λύσεις, αφού το πλαίσιο προέρχεται από το Chevrolet Suburban. Στον τομέα του κινητήρα, κρίθηκε απαραίτητη η τοποθέτηση ενός συνόλου που θα ταιριάζει με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου και θα του προσφέρει την απαιτούμενη ισχύ για την κίνηση του αμαξώματος, αλλά και την απαιτούμενη δύναμη έλξης. Έτσι, εξοπλίζεται με έναν V8 κινητήρα, 6.000κ.εκ., με απόδοση 325 ίππων και θηριώδη ροπή, απαραίτητη για την εκτός δρόμου κίνηση.



Το μοντέλο στοχεύει, εκτός από την αγορά των ΗΠΑ και στη Μ. Ανατολή, όπου μετρά κυρίως το μέγεθος, ενώ η τιμή των καυσίμων είναι χαμηλή. Να σημειώσουμε ότι σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές τα Hummer εισάγονται από εξειδικευμένους εισαγωγείς αυτοκινήτων.


auto.in.gr

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024